Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 17, 19:47

Na ez lesz az igazi beregi El Clásico! - Szombaton csap össze a Vásárosnamény Gergelyiugornyával

  • Közzétéve Sport hírek

Azt beszéli már az egész város… Jön, jön, jön – no nem a Tenkes kapitánya, sokkal inkább a vérbeli beregi El Clásico! Mégpedig a megyei első osztályban, amire még soha nem volt példa.

gergelyi

Az Agnis-Gergelyiugornya csapata ugyanis a hatodik bajnoki fordulóban az Austria Juice-Vásárosnamény otthonában lép pályára – szombaton.

Évek óta még edzőmeccsen sem találkoztak

A felek – talán a jobb a békesség alapon – évek óta még edzőmeccsen sem találkoztak, így aztán a városi riválisok összecsapásán alighanem megdől az őszi nézőcsúcs. Elvégre országszerte párját ritkító, hogy a fővárost leszámítva, egy azon település együttesei tétmérkőzést vívjanak egymással, pláne az amatőr szférában. Mindenesetre – ilyen sem volt még ebben az idényben – a hazaiak, akárcsak a vendégek egyaránt győzelemmel hangoltak a megjósolhatatlan kimenetelű rangadóra. Mondjuk ebben a párharcban totál mindegy, mi történt előtte, ez itt abszolút nem számít.

Nyír-Wetland megyei I. osztály: 6. forduló, szombat (kezdés: 16 óra)

Austria Juice-Vásárosnamény (12.)–Agnis-Gergelyiugornya (4.)

Géczi István, a Vásárosnamény játékos-edzője:

– A hétvégén a sokak által várt városi rangadó következik, ahol az ugornyai csapat az idegenbeli, mi pedig a hazai nyeretlenségi sorozatunkat szeretnénk megszakítani. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat szeretne bizonyítani a másiknak és a szurkolóknak egyaránt, ezért nehéz mérkőzésre számítok, de ha ismét csapatként működünk együtt és kihasználjuk lehetőségeinket, akkor sikeresek lehetünk.

Balogh István, az Agnis-Gergelyiugornya elnökhelyettese:

– Több El Clásico is van a megyében, csak hirtelen Nyírkarász–Gyulaháza vagy Ibrány–Nagyhalász párharcokra gondolok, amelyek hosszú évekre nyúlnak vissza.. Na, de... Egy Namény–Ugornya!? Ilyen nincs a megyében, de szerintem az országban sem sok ilyen meccs, hogy egy 8500 lelkes városnak két megye egyes csapata van, ez ritka, mint az a bizonyos fehér holló. Szinte mindenki erről beszél a városban, még a templomba járó emberek is, akik meccsre sem járnak is tudják a rangadó időpontját. Szóval, aki teheti kicsi, nagy, idős, fiatal ott a helye a mérkőzésen. Idegenben leszünk, de mégis itthon, szóval kellenek a pontok, mert vannak céljaink, amit teljesíteni kell a csapatnak és a vezetőknek is! 

Forrás:Agni's-Gergelyiugornyai SE/Csucsu

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert