Kötött tészta leves
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek

Elkészítése:
A lisztből a tojással és kevés vízzel tésztát gyúrunk, nyújtófával vékonyra kinyújtjuk. A nagyon apróra vágott szalonnát megpirítjuk,a zsírjában megdinszteljük a szintén nagyon apróra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről, meghintjük egy kiskanálnyi paprikával.Kétujjnyi széles,hosszú csíkokra vágjuk a tésztát,megkenjük a paprikás zsírral,majd kettéhajtjuk.A végére laza csomót kötünk, azt leszakítjuk, félretesszük. Ezt ismételjük, amíg a tészta elfogy.
A megtisztított répát,paprikát karikára,a krumplit kockákra vágjuk.Rádobjuk a hagymás szalonnára, hozzáadjuk a lehámozott, felnegyedelt paradicsomot,a felaprított zellerlevelet, felengedjük 2 l hideg vízzel, megsózzuk.Lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldség már majdnem puha, a levest felforraljuk, beledobjuk a kötött tésztákat és puhára főzzük, további 20 perc alatt.
Tipp: Nagyobb mennyiségben érdemes bográcsban készíteni.