Püfögő - Ahogyan Édesanyám készítette.
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Gyermekkoromban a nyári konyhánkba volt beépítve, zárt helyen a kemencénk, abban sült a kenyér. Volt úgy, hogy elfogyott, másnap sült ugyan, de nem volt reggelire. Édesanyám olyankor sütötte ezt a püfögőt, ami a kenyeret helyettesítette.
Tojás volt bőven, így oldotta meg a reggelinket. Közben már a kenyér be volt dagasztva, Édesapám fűtötte a kemencét, de reggelizni, csak kellett valamit.
Édesanyám a tojást habosra verte a habverővel, a lisztet csomómentesre keverte benne. Só és szódabikarbóna került bele és tej, vagy rosszabb esetben víz. Egy sűrű, palacsinta tészta sikeredett belőle, amit forró zsírba csurgatott. Szinte csíkokban, nem összefüggően. Frissen a finom.
Néha még lekvárral is ettük, mint édességet. Gyakran készítem én is.
Olgi nagyi
Olgi nagyi kipróbált receptjeit megtalálja itt: http://bloggeranyo.blogspot.hu/