MK NemzKonz ADS 1200x150px 1122

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Feb 21, 12:49

Fejtett bab főzelék - fasírttal a legfinomabb

A fejtett bab őshazája Dél-Mexikó és Közép-Amerika, Európába kerülve hamar a szegény emberek kedvenc eledele lett. Kevés zsírt tartalmaz, kitűnő növényi eredetű fehérjeforrás, tele rostokkal és ásványi anyagokkal.

fejtettbab

Hozzávalók 1,5 literhez:
50 dkg fejtett bab (nettó súly)
1-2 babérlevél
1 közepes vöröshagyma finomra vágva
2-3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyemzöld aprítva
2-3 evőkanál olaj
2 bő evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés őrölt feketebors
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
só 

Elkészítés: A babot feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, babérral, sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg puha nem lesz (kb. 30 perc).

Közben a zsiradékból a liszttel piros rántást készítünk, benne megpirítjuk előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Meghintjük pirospaprikával, és kikeverjük a hideg tejföllel és egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez.

Újraforrásig folyamatosan kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, cukorral, ecettel ízesítjük, beleadjuk az aprított petrezselymet, pár perc alatt takarékon készre főzzük.

 

További információ!

Helyi reklám!

Szeretettel várjuk minden kedves meglévő és új vendégeinket Vásárosnaményban a régi ABC mellett található kínai éttermünkben.

pizza