Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 22, 22:29

Csokoládémasszázs a bársonyos, fiatalos, szép bőrért

  • Közzétéve Életmód

Mindannyiunk számára fontos a fiatalos, kellemes megjelenés. A csokoládé vitamintartalmának köszönhetjük, hogy a szépségipar egyik kedvelt alapanyaga.

csoki111

Minden hölgynek ajánlom a csokoládés masszázs, csokoládés arcpakolás rendszeres igénybe vételét, használatát. Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekkel történő gyógyítás lehetőségeiről írok.

A csoki, mint antioxidáns gátolja az öregedést, fenntartja a bőr szépségét, fiatalságát, védi a kötőszövetet a kiszáradással szemben.

Én minden hónapban igénybe veszek egy teljes csokoládés masszázst, amely a bőr fiatalon tartása, bársonyossá tétele mellett, segít a stressz, rossz közérzet leküldésében, ellazít, segít a lelki egyensúly megteremtésében. Bőrön keresztül a csokoládés masszázs méregtelenít is, így a narancsbőr leküzdésében is segíthet.

A mai cikkemben a hozzám érkező kérdésekre is válaszolok a csokoládéval kapcsolatban.

A csokoládé magas antioxidáns tartalmú élelmiszer. Az antioxidáns tartalmat az ORAC értékkel mérjük. E szerint a minimum 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé 100 grammja 20.816 ORAC értékű. Sokat halhattuk már, hogy együnk színesen, mivel a színes élelmiszerek magasabb antioxidáns tartalommal bírnak.

Néhány példa az összehasonlítás kedvéért:

Az aszalt szilva 8.059 ORAC értékű, szeder 6.130 ORAC értékű, áfonya 4.669 ORAC értékű, gránátalma 4.479 ORAC értékű, míg a brokkoli 2.160, narancs 1.819, kelkáposzta 1.770, spenót 1.513 ORAC értéket tartalmaz, 100 grammra vetítve. A felsorolásból mindenki láthatja, az étcsokoládé igen magas antioxidáns értékét.

Cukorbetegek számára is igen fontos a magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek fogyasztása, annak érdekében, hogy megelőzzék az oxidáció ereket, májat károsító hatását. A diabéteszben szenvedő betegeknek azonban figyelembe kell venniük az ételek glikémiás indexét is. A felsorolt élelmiszerek közül magasabb glikémiás indexe a csokoládénak (8 GL), az aszalt szilvának (16 GL) és a gránátalmának (10 GL) van, 100 grammra vetítve. Tehát a cukorbetegségben, inzulinrezisztenciában szereplő betegeknek ezzel is számolniuk kell.

Akár házilag is készíthetünk magunknak csokoládé pakolást.

- 1 teáskanás kakaóport 50 ml hidegen sajtolt olajhoz (pl: kókuszolaj) tesszük.
- Az edényt vízfürdő felett óvatos kevergetés mellett, addig kavarjuk, míg a kakaópor és a kókuszolaj egyenletessé válik, vigyázva arra, hogy a vízfürdő ne forrjon fel.
- Ezt követően az edényt a vízfürdő felől levével, a keverékek tovább kavarjuk, míg langyossá nem válik. Csak ekkor tegyünk bele 8 csepp illólajat (pl: neroli, ylang-ylang).

Vigyázzunk az égési sérülések elkerülésére, a csokoládémasszát csak langyos állapotban kenjük fel a bőrünkre!

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TERMÉSZETES EGÉSZSÉG! Bacsikné Szigeti Gabriella Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, fitoterapeuta

Ha esetleg szeretne velem személyesen is találkozni, jöjjön el kedden az előadásomra:

csoki12

 További információ!

donerfkert