Fokhagymás pirítós elkészítése lépésről lépésre
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Életmód
Gyermekkoromban tízórai vagy uzsonna volt mindig, amikor Tiszaadonyban nyaraltam a nagyszülőknél. A megfázás és taknyolás ki volt zárva. Sajnos elszoktunk már ettől az egészséges ételtől!
Hozzávalók:
-
2 szelet kenyér
-
1 gerezd fokhagyma
-
2-3 csepp étolaj vagy zsír
-
ízlés szerint só
A kenyeret beledobjuk a pirítósba, és aranybarnára sütjük. Ha nincs esetleg pirítónk, akkor sincs semmi gond 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (sütőrácsra) és légkeverésen addig sütjük még ropogós nem lesz.
A fokhagymát megpucoljuk, és a megpirított kenyeret végigdörzsöljük vele. Megkenjük a zsírral, vagy olajat csorgatunk a kenyérre ízlésünknek megfelelően. Pici sóval ízesítjük.
Ha megvagyunk finom forró teával, vagy csak úgy magában elfogyasztjuk.