Gasztronómiai délután a Hunor Hotelben
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Életmód
A Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület (BIKSZE) , valamint a Fiatalok a Bódva Völgyéért Egyesület szervezésében 2021. június 25-én valósult meg a Gasztronómia határok nélkül elnevezésű, FMP-E/1901/4.1/036 jelű program keretében a Gasztro workshop esemény.
A szakmai rendezvény házigazdája BIKSZE Egyesület volt, aki a beregi környék gasztronómiában, turisztikában érintettek bevonásával a Hunor Hotel rendezvénytermébe hívta meg az érintetteket.
A megjelent szakemberek dr Szőllősy Tibor előadása után Bor és Pálinkamustrán vehettek részt a Mátravin Borház És a Tuzséri Pálinkafőzde jóvoltából, de kóstolhattak az elfeledett beregi Borvidék boraiból is.
Buday Péter mesterszakács főzési bemutatót tartott beregi tájételek elkészítéséről.
A bemutató után kötetlen beszélgetésben alakíthattak ki új kapcsolatokat, vitathatták meg a gasztronómiát, turisztikát érintő problémákat a résztvevők .