MK NemzKonz ADS 1200x150px 1122

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Feb 7, 20:17

Farsangi fák forrólevegős sütőben

  • Közzétéve Életmód

Egyre többen használják a forrólevegős fritőzt, aki egyszer kipróbálta, szinte naponta használja. Kevesen tudják, de akár farsangi fánk is készíthető az airfryer-ben.

fankairfryer

A hagyományos sütőben készült fánk egy átmenet valahol a fánk és a bukta között. Airfryer-ben viszont elég közel van az olajban sütött fánkhoz, mondjuk, 90%-ban hasonlít rá. Bár, a hasonlóság lehet, hogy annak is köszönhető, hogy érdemes olajjal bekenegetni a fánkokat sütés előtt.

A fánkok ugyanolyan puhák, rugalmasak, mint az olajban sütöttek, a tészta külső rétege picit keményebb, de a belseje ugyanolyan, mint az olajosé. Az airfryer-ben jobban felpuffadtak, mint olajban sütve, így valamivel magasabbak. Ja, és szalag nem lesz rajtuk…

Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő száraz élesztő)
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 7 dkg vaj
  • 1 ek sütőrum
  • 1 citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • 3 ek olaj

Farsangi fánk airfryer-ben sütve – Elkészítés:

  1. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzákeverjük a hozzávalókat az olaj kivételével és összedolgozzuk a tésztát.
  3. Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
  5. Negyed órát pihentetjük a tésztát.
  6. Ecsettel a tésztakorongok mindkét felét bekenjük olajjal.
  7. 180 °C-on 8 perc alatt megsütjük az airfryer-ben, úgy, hogy 4-5 perc környékén megfordítjuk a fánkokat fejjel lefelé. A sütési idő a saját készülék tulajdonságaitól függően változhat!
  8. Kivéve megtölthetjük lekvárral, megszórjuk porcukorral.

Forrás: Konyhalál

pizza

 

 

További információ!

pizza