Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

Útra borult fák, vezetékre szakadt faágak - a szombati vihar sok munkát adott a tűzoltóknak

  • Közzétéve Helyi hírek

Útra borult fák, vagy vezetékre szakadt faágak eltávolításához vonultak az átvonuló vihar miatt szombaton napközben a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

viharkar 4

Tiszaszentmárton és Eperjeske között nagyméretű faág szakadt szombat délelőtt az úttestre. A közúti akadályt a záhonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével számolták fel.

iszatelken öt darab nagyméretű fa dőlt az úttestre szombat délelőtt a Dózsa György utcában, míg Nyírpazonyban, az Alkotmány utcában lehasadt faág szakított le egy távközlési vezetéket.

A 41-es számú főúton, a 25-ös kilométernél több fa is az úttestre borult, Baktalórántházán pedig hasonló esemény adott munkát a tűzoltóknak az Ady Endre utcában.

A kora délutáni órákban Tiszarádon, Nyírbátor és Piricse, valamint Piricse és az Encsencs közötti útszakaszon szintén úttestre borult fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét, de Nyírbélteken, Nyírvasváriban, Nyíregyházán, valamint Nyírlugos és Nyírbéltek közötti útszakaszon is adott feladatot az átvonuló vihar. 

Nyírbátorban, a Szőlő utca egyik családi házának pincéjében nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Több balesethez is vonultak szombaton a tűzoltók.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 491-es számú úton, Győrtelek és Tunyogmatolcs között. A balesetben négyen sérültek meg, egyikőjüket a mátészalkai hivatásos tűzoltók a mentőkkel együtt emeltek ki a roncsok közül. A tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött szombat este Tiszakerecseny belterületén, az Árpád utcában. Személyi sérülés nem történt. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Szalagkorlátnak ütközött és fennakadt azon egy személygépkocsi szombat éjszaka Őr belterületén, a József Attila utcában. A balesetben ketten sérültek meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert