Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

Erzsébet tábor Aranyosszigeten

  • Közzétéve Helyi hírek

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány által Aranyosapátiban az elmúlt évben létrehozott Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Tábor első alkalommal fogadta az „Erzsébet táborban” résztvevőket. 

a1

A helyi általános iskola pedagógusai által szervezett tábor gazdag programot bonyolított le, amely során a fiatalok egy napot „Aranyosszigeten” töltöttek.

a2

Az öt zászló alá szervezett csapatok elsőként az „Elszármazott magyarok emlékparkjában” – nemzeti imádságunk eléneklésével és koszorúzással – tisztelegtek az Alföldről elindult és távoli országokban jelentős sikereket elértek elött.

a4

A nap folyamán a fiatalok a Kultúra Lovagrendje Múzeuma és Levétárában, valamint emlékparkjában bővítették ismeretüket az egyetemes és a magyar kultúra példamutató személyiségeiről, míg az Értéktárban megtekintették a helyi nevezetességeket, köztük tanáraik munkáit.

a8

Az ismeretbővítés a „honvédelmi verseny” akadályainak leküzdésével  folytatódott. A kézigránátdobás, lelevész hajítás és betegszállítás mellett a legnépszerübbnek a íjászat bizonyult. Az egészséges életmód fontosságára, valamint az alkohol és a drog veszélyeire Bondár Zsolt hívta fel tájékoztatóiban az iskolások figyelmét.

a5

Az újdonságok miatt „elrepülő órák” ugyan csak korlátzottan adtak lehetőséget a „számháborúra”, de az értékelés során elhangzottak –  nevezetesen, hogy az alapítvány augusztusban három napra újra meghívta a fiatalokat Aranyosszigetre, régi magyar játékok elsajátítására – örömmel fogadták.

a6

Az alapítvány bízik abban, hogy médiában meghirdetett országos jelentőségű táborok mellett az aranyosszigeti „Erzsébet tábor” a következő években jelentős mértékben hozzájárulhat a helyi és a térségi fiatalok mellett a határontúli gyermekeket fogadásához is, „becsatornázva” ezzel a beregi régiót az országos hálózatba.  

a3a7a9a10a11a12

Nick Ferenc

Fotó: Benkő Katalin

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert