Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 12:14

Mátészalka is gyászolja a hősi halált halt rendőrt

  • Közzétéve Helyi hírek

Mély megrendüléssel értesültünk arról, hogy a tegnapi újbudai rendőrtámadás egyik áldozata mátészalkai származású volt, a kórházban életét vesztette - írta meg Facebook bejegyzésben Hanusi Péter a szatmári város polgármestere

rendor11

A Városháza előtt a gyászlobogót felhúzva tisztelgünk emléke és hősiessége előtt. Osztozunk a család fájdalmában.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert - tudatta a Belügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

A tárca azt írta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottja pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy, a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházban - rendőri intézkedés közben - egy férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta.

A közlemény szerint Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Baumann Péter temetéséről - amelynek költségeit teljeskörűen a rendőrség viseli - később intézkednek, "a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja" - írták.

Közölték azt is, hogy a rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket.

A sérült rendőrök - rövid üldözés után - támadójukat a helyszín közelében elfogták.

A két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti - tették hozzá.

A tárcavezető - a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében - pénteken a "közelmúltban példa nélkül álló bűncselekmény" helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt (társa ellátását követően már otthonában lábadozik), akinek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt - áll a közleményben.

Peti mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába - olvasható a BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán

rendor12

Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.

A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves.

Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280