Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 5, 20:55

Halálos áldozata van a hajnali dombrádi tűznek

  • Közzétéve Helyi hírek

Péntek hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon kigyulladt egy családi ház, és egy ember az égő épületben tartózkodik. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Lónyai úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz.

hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 001fotók: Móricz csaba/frissmedia

Az épületben hárman éltek, közülük ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták az ingatlant hagyni. Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek.

Az életét már nem lehetett megmenteni

A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás keretében tisztázzák majd.

hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 002

Az első negyedévben tűzzel érintett otthonoknak csak a 0,3 százalékában volt füstérzékelő, pedig ezek a készülékek a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, amikor még van idő cselekedni.

Katasztrófavédelem

hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 003hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 004hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 005hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 006hahalos lakastuz dombradon moricz csaba 007

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert