Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 28, 21:50

Csütörtöktől látogatható a világrekorder hosszú, gyalogos kötélhíd Sátoraljaújhelyen

  • Közzétéve Helyi hírek

2024. június 6-tól MINDENKI számára megnyílik Sátoraljaújhelyen a Szár-hegyet és a Várhegy tetejét összekötő világrekorder hosszú, kétirányú gyalogos kötélhíd! - írta meg a Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely.

hid

 

NYITVATARTÁS: A nyitvatartási idő megegyezik majd a Zemplén Kalandparkéval, így tehát 10:00 - 19:00-ig lesz látogatható.

MEGKÖZELÍTÉS: Amennyiben autóval érkezel, két lehetőség közül választhatsz.

1. Lehetőség: A következő GPS koordinátára érkezve (48.38541044828715, 21.644078028090895) ingyenesen leparkolhatsz a Várhegyi parkolóban, ahonnan már csak 300 méter emelkedős szakasz választ el a hídfőtől. Felhívjuk a figyelmet, hogy ebben a parkolóban korlátozottak a helyek!

2. Lehetőség: A Kalandpark alsó állomására érkezel (Sátoraljaújhely, Torzsás u. 25.), ahol bővebb számú parkolóval rendelkezünk. Innen a Magas-hegyi libegővel a középső állomásig kell utaznod, majd átszállni a Szár-hegyi libegőre, amivel megérkezel a Szár-hegyre. Innen már nem vagy messze, kb. 10 perc séta és ott is vagy a hídnál 

JEGYVÁSÁRLÁS: A Várhegy parkolójában a Vár látogatóközpontban lesz lehetőségetek jegyet venni, valamint mind a két hídfőnél lesz egy jegyértékesítő automata. Ezeknél az automatáknál kizárólag bankkártyával tudtok majd fizetni! A hídra való belépés ára 5.000 Ft. A sátoraljaújhelyi ill. sárospataki lakosok számára 20% kedvezményt biztosítunk a jegyárakból, melyet majd a Vár látogatóközpont pénztárában tudnak érvényesíteni a lakcímkártya felmutatásával.

HÍD MŰKÖDÉSE: Amennyiben a híd zónájába beléptél, lehetőséged nyílik az átkelésre. Időkorlát nincs, viszont 300 főnél nem tartózkodhatnak többen a híd zónáján belül egyszerre. Ezt egy számláló fogja számolni mind a két oldalon. Ha valamelyik kapunk kilépsz, a hídra való belépőjegy megvásárlása ismételten szükséges.

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert