Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 29, 8:05

Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése Mérk településen

  • Közzétéve Helyi hírek

Mérk Nagyközség Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Irányító Hatósága által az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 125,34 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

merk

A pályázati felhívásra Mérk Nagyközség Önkormányzata 2022.01.14-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.03.31-én fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SB1-2022-00019.

Mérk vezetőségének célja a település gazdasági fellendítése, munkalehetőségek biztosítása, amellyel célja a népességmegtartás elérése. Az önkormányzat fontosnak tartja a település energiahatékonyságának a növelését az önkormányzati épületekben. Az energiahatékonysággal csökkenthetők a kiadások, amely során keletkezett megtakarításokból további fejlesztések valósíthatók meg. Az általános iskola épületének korszerűsítése, az energetikai minőség szerinti besorolás kedvezővé tétele a cél. Az alábbi projektelemek kerülnek megvalósításra:

  • Az épület energiahatékonyság központú fejlesztése külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által,
  • Fosszilisenergiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése,
  • Az adott épülethez kapcsolódó, már meglévő, kül-, és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

Az önkormányzat célja egy olyan általános iskola biztosítása a helyi lakosok számára, amely korszerű és gazdaságos. Az iskola fejlesztésével a helyi lakosok számára egy modern, korszerű iskolát tud az önkormányzat biztosítani, ezzel ösztönözve a helyben maradást.

A projekt 125,34 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://merk.hu/ oldalon olvashatnak.

00 szechenyi terv

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert