HM Tartalekos STATIK ADS 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Jul 3, 6:01

Nagykorú a PanyolaFeszt, 18 éves lett a rendezvény

  • Közzétéve Helyi hírek

Gyermekzsivaj, néptáncosok, népzenészek, fúvósok, világzene, kerékpártúra, szatmári ételek és különleges hangulat tölti meg minden augusztus első hétvégéjén Panyola utcáit immáron 18 éve. Idén sem lesz másképp, hiszen már lázasan folyik a szervezés.

panyola

Generációk nőttek fel az eseményen. Az 500 fős kis faluban, a keleti határhoz közel nagy dolognak számít, ha egy rendezvény ennyi időt megél. 

„Minden esztendőben szerettünk volna olyan kulturális csemegét kínálni, ahol mindenki jól érzi magát. A kezdetekben megjelent babakocsis gyerekek fiatal felnőttekké váltak, ma már ezek az ifjak önállóan jönnek hozzánk szórakozni. Nagykorúak lettek a fesztiválunkkal egy időben. Nekem is felnőttek a gyermekeim az évek alatt. Panyola ebben is segített. Megtanított értéket teremteni a meglévő szatmári kincseink megőrzésével. Minden évben törekedtünk arra, hogy picit újat adjunk, hogy családok közösen minőségi kulturális élményt kapjanak, hogy új élményt vihessen haza az ide érkező, hogy érdemes volt ismét „… hazajönni” ahogyan szlogenünk is hirdeti- mondta el Muhari Zoltán, Panyola polgármestere a fesztivál motorja, főszervezője. -Igyekszünk a vidék értékes látnivalóit is beépíteni programunkba. Büszkék vagyunk arra, hogy 2024-ben a Beregi Kör lett az év kerékpártúrája.

panyolaa

A fesztiválozóink felfedezhetik idei legnagyobb turisztikai eseményünket két keréken miközben gyönyörködhetnek Bereg szépségében. De nemcsak a bringásoknak ajánlunk kiváló programot. A fesztivált ismét „nulladik” nappal kezdjük. Már csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítunk, A tölgy című filmet vetítjük. Idén is külön figyelmet szentelünk a diófás ligetünkben a gyermekeknek, ahol szinte egész nap aktív programot kapnak a népi játszótérrel, a Kuckó Művésztanyával, a nádudvari kézművesek foglalkozásaival, a Meseszó Egyesület programjaival.

panyolab

Nem maradhat el a kicsiknek szóló Autós mozi, ahol a papírdobozokból készített kisautókból nézhetik végig a meséket. Lesz lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton, Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad fergeteges koncertet az érintetlen Tisza-parton a fürdőzőknek, napozóknak. A legendás Kaláka együttes „Kaláka 55” című koncertje elrepít mindenkit egy csodás időutazásra. Nagy örömünkre ismét fellép nálunk a Fitos Dezső Társulat, idén a Taven Baxtale! című műsort hozza el színpadunkra. Különleges helyszínünk a Levendula porta, ahol az ifj. Balázs Elemér–Lugosi Ali duó és Fabók Mancsi Bábszínháza is remek előadást ígér. Külön programot biztosít a Helyipiac.hu Egyesület a NEA támogatásával a Gömbjuhar Kisszínpadon, itt találkozhatnak többek között a Kucu Bandával, a Kacaj zenekarral, a Kelet Brass Banddal és Heit Lóri zenekarával. Másik fő támogatónk a Nemzeti Kulturális Alap, nekik köszönhetően a nagyszínpadon látható produkció a Kaláka, a Fitos Dezső Társulat, a Fanfara Complexa, a Zűrös Banda, itt adnak néptáncelőadást a nagyecsedi és szatmári néptáncegyüttesek.

panyolac

Református templomunk is kitárja ajtaját, komolyzenei hangversenyre és egyéb programokra várjuk az ide betérőt. „Családosoknak, baráti társaságoknak kínálunk szórakozási lehetőségeket. Adott a gyönyörű vidéki, a szinte még érintetlen környezet, erre építkezünk. Aki ide eljön, az lelassul, megkapja a flow-érzést, helyi termékekből fogyaszt, amelyeket az itteni emberek készítenek. Idén a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével aStílusos Vidéki ÉttermiségEgyesület- a SVÉT is ellátogat hozzánk, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen finomságokat. A jókedvet, a hangulatot elősegíti a híres panyolai pálinka. A falu közepén alakítottuk ki fesztiválterünket, amely a legjobb találkozási pont. Közvetlenül mellette van a diófákkal árnyalt játszótér, körülötte a gyermekprogramok, ezért nem kell félteni őket, hiszen korosztályok együtt tudnak fesztiválozni. Nekünk fontos, hogy ezeket a lehetőségeket együtt, egy közösségként éljük meg a vendégeinkkel, hiszen 18 éve azonos a jelmondatunk: „…mintha hazajönnél”.

www.panyolafeszt.hu

 

További információk!

HM Tartalekos STATIK ADS 640x360 v2

 

 

336x280

Reklám a cikkekben 1

Zoardz