MK NemzKonz ADS 1200x150px 1122

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 29, 11:57

Száncsengés és böllérverseny Napkoron, 2017. január 14-én (szombat)

  • Közzétéve Helyi hírek

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Böllérversenyt Napkoron 2017. január 14.-én, szombaton 6.00 óra és 19.00 óra között, a Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpontban

napkorA kolbász mellett hurka is készült Napkoron 2015-ben. Fotó: haromhatar.hu

Verseny:  Hagyományos mangalica házi feldolgozása

- Csapatmunka minősítés (marketing)

- Böllérmunka minősítés

- Húselőkészítés füstölésre, hűtésre

Húsfeldolgozás, disznótoros készítmények;

- toroskáposzta

- hurka-kolbász

- fogópálinka

- forralt bor minősítés

Versenyfeltételek:

- Nevezési díj: 30.000.- Ft, illetve lehetőség szerint különdíj felajánlása, melyet a zsűri ítél oda.

- A nevezési díjat 2017. január 11-ig, mely időpont egyben a nevezés határideje is a Napkorona Hagyományörző Lovas és Lövész Egyesület 68800099-11113993 Szabolcs Tak.Szöv. számlaszámára kell átutalni „böllérverseny nevezési díj” megnevezéssel.

- A csapatok egységesen 10 belépőjegyet (karszalagot) kapnak. Amennyiben a csapat létszáma nagyobb, úgy lehetőség van előre megvásárolni a belépőjegyeket. A rendezvény napján a területre már csak karszalaggal lehet belépni.

- A hozott sertés marhalevéllel, állategészségügyi bizonyítvánnyal, - állatorvosi igazolással és azonosítható fülszámmal legyen ellátva, valamint a Mangalica Szövetség tanúsítványával.

- A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

- Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

- A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

- Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). A mangalica sertés kábítása 6.30 – 7.30 óra között folyamatos.

- A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

- A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt ATEV megsemmisítésre át kell adni.

- Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat.

- A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.

- A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

- A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba hozhatják, kizárólag a szervezők által egységesen 500.-Ft-ért értékesített gasztrojegy ellenében. Az adagok árát a gasztrojegy egységárához viszonyítva kell meghatározni, pl: 1 adag toroskáposzta 1 gasztrojegy, 1 adag kolbász 2 gasztrojegy stb. Az árakat és az adagok mennyiségét a csapatok saját megítélésük szerint alakítják. A rendezvény végén a gasztrojegyek beváltásra kerülnek a szervezőnél számla ellenében, mely összegből 30 %  a szervezőt illeti meg.

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

- víz

- Mangalica napi áron (650Ft/kg + Áfa)

- 230 V csatlakozási lehetőség

Minden versenyző saját maga biztosítja: sátrat és egyéb eszközöket, felszereléseket. Sátrakat és egyéb felszereléseket 2017. január 11-től legkésőbb 2017. január 13-ig (péntek) a helyszínre kell vinni és elhelyezni. Az őrzésről gondoskodunk.

Díjak:

- közönségdíj a legnépszerűbb csapatnak     

- a böllérek legjobbja                                    

- a legjobb hurka                                           

- a legjobb toros

- a legjobb kolbász

- a legjobb fogópálinka

- a legjobb forralt bor

Támba Miklós, a rendezvény főszervezője

Jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

forrás és további információk: napkoronaegyesulet.hu

 További információ!

MK NemzKonz ADS 700x700px 1122

donerfkert