Puliszka ebédre, ahogy Esze Tamás Népe Tarpa szereti
- Írta: Esze Tamás Népe Tarpa
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Ezt a gyönyörű fotót a Facebookon találtam, az "Esze Tamás Népe Tarpa" profil posztolta. Mivel régi jó kapcsolatban vagyunk elkértem a receptet.
Puliszka: 25 dkg csíkos szalonnát, 25dkg szűzpecsenyét apró kockára vágok. Pici zsírban odateszem sülni. Majd hozzáadok 30 dkg karikára vágott házi kolbászt. Semmi fűszert nem teszek rá, mert sülés közben a kolbász fűszerei szépen átjárják a húst.
Egy fazékba 2 liter langyos sós vízbe beleöntöm a 0.5 kg kukoricadarát és állandó kavargatás mellett kb. 10 perc alatt készre főzöm. Két kanál segítségével tányérra szaggatom.
Bőségesen megszórom a megsült szalonna, szűzpecsenye és kolbász darabkákkal, majd savanyú káposztával "megkoronázom" Ha szert tudunk tenni hízott libamájra, azt külön sütjük meg libazsírban, és szépen szeletelve tesszük a puliszka tetejére. Jó étvágyat!
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem mellesleg nagyon egészséges.