Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 21, 23:04

A Szatmár-Beregért Közhasznú Alapítvány is indult a Tesco pályázatán

  • Közzétéve Helyi hírek

A  Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán a Szatmár-Beregért Közhasznú Alapítvány sikerrel vette az első kört, bejutottunk a  szavazatgyűjtő fordulóba. Mától fogva (2016. május 11.) a TESCO-ban leadott szavazataikkal segíthetik az alapítvány munkáját!

SzaBeKA képek 094

A szavazásról:

A szavazás 2016. május 11. és június 7. között zajlik, országszerte a Tesco áruházakban. Az egyes körzetek pályázói csak egymással versengenek, így a végeredményt nem befolyásolja majd, hogy más körzetben hány szavazatot gyűjtenek a versenyző programok, mindenki a saját közösségében küzd meg a szavazatokért.

A Szatmár-Beregért Közhasznú Alapítvány pályázatára a mátészalkai és a nyírbátori Tesco áruházakban adhatják le szavazataikat az ott vásárlók.

Kérjük, hogy a facebook profilunkat kísérje figyelemmel, ossza meg az ott található információkat és ha vásárol, szavazzon ránk, segítse pályázatunk sikerét!

Magunkról:

A Szatmár-Beregért Közhasznú Alapítvány 11 éve végzi munkáját.

084

 Tevékenységeink:

Akciókat szerveztünk használt ruha gyűjtése céljából.

Közéleti és környezetvédelmi lapot indítottunk, Szatmár-Beregi Tájszóló néven. (két lapszám után forráshiány miatt nem tudtuk folytatni)

Civil kezdeményezésként (az elsők között) hulladékgyűjtést, illetve parlagfű-mentesítési akciót tartottunk, több kistérségre/járásra kiterjedően.
(Széles körű társadalmi összefogással: a Fehérgyarmati Kórház dolgozóival, FETIKÖVIZIG gátőrei, Penyige és Kisar általános iskolásaival és önkéntesekkel Fehérgyarmatról.)

SzaBeKA képek 033 1

Rendszeresen foglalkozásokat tartunk ismeretterjesztés, természetvédelem, hagyományőrzés, sport és képességfejlesztés céljával. Ebben a jeles eseményekhez köthető kézműves tevékenységek mellett a megye vadon élő állataival foglalkoztunk és hagyományőrző íjászat, sakkfoglalkozások is szerepeltek programjainkban.

Erősíteni kívánjuk a hagyományőrző íjászat folytatását és időseknek szeretnénk informatikai oktatást tartani Szatmár-Beregben. Mindkét tervezett tevékenység során a résztvevők körét több településről szándékozunk összeállítani.

Referenciáink közé tartozik SZABEKA Díj meghirdetése, melynek célja a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek, a művészeti alkotó tevékenységek folyamatos fejlesztésére, környezetünk védelmére, az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra. (A SZABEKA Díj pályázata napokon belül megjelenik. Keressék a https://www.facebook.com/szabeka/ és a https://www.facebook.com/jegkarsegitseg oldalainkon!)

szabe

Civil foglalkoztató szobát és saját irodát alakítottunk ki székhelyünkön Leader pályázatból. Így saját helyiségben tudjuk foglalkozásainkat megtartani.

2015. májusában jéggel és hatalmas széllel járó vihar seperte el sok termelő álmait. A viharkárosult uborkatermelők részére elsőként kezdtünk el adományokat gyűjteni, ami a támogató magánszemélyeknek köszönhetően sikeres volt.

Itt kellett felismerni korlátainkat. Azt, hogy három kuratóriumi tagunk, kis számú önkéntessel kiegészítve nagyszabású akciókat csak óriási áldozatvállalással tud lebonyolítani. Ezért mindig szükségünk van önkéntes segítők jelentkezésére, akik szívesen támogatják munkával is céljaink megvalósítását.

101

Tevékenységeink forrása pályázatokból, adományokból és az Önök 1 %-os felajánlásaikból biztosíthatóak. Fontos leszögezni, hogy a kuratórium tagjai, önkénteseink minden esetben anyagi juttatások nélkül végzik segítő munkájukat, sem költségtérítést sem munkabért nem kapnak. Így az Önök anyagi támogatását teljes egészében vállalt feladataink végrehajtására fordítjuk.

Ha még nem adta be SZJA bevallását, akkor kérjük támogassa 1 %-ával alapítványunkat!
Adószámunk: 18813429-1-15

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert