Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 25, 8:26

Medencét és elektromos kisautót is árult - 66 embert csapott be a csaló

  • Közzétéve Kék hírek

A szekszárdi rendőrök a Mátrix Projekt keretében befejezték az eljárást egy 24 éves miskolci férfi ügyében, aki 66 sértettet csapott be.

onlinecsalas

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy Tolna vármegyei nő ismeretlen tettes ellen, akitől egy internetes piactéren szeretett volna telefonokat venni. Még 2023 februárjában alkudta ki az árat egy női profilú ismeretlennel csetelve, majd a 112 ezer forintot elutalta egy cég számlaszámára. A telefonok nem érkeztek meg és a pénzét sem kapta vissza, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.

Az adatgyűjtés során egy miskolci férfira terelődött a gyanú, aki először tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. A nyomozást tovább folytatták kollégáink, és a bizonyítékok alapján 66 rendbeli csalással gyanúsították meg a borsodi férfit, aki végül beismerő vallomást tett. Mint kiderült, saját nevére is több számlát nyitott a csalásokból származó összegek fogadására, és ismerőseitől is kért szívességi alapon lehetőséget, hogy megadhassa a számlaszámaikat. A csaló 2022 októbere és 2023 májusa között adta fel megtévesztő hirdetéseit. A legtöbb sértett medencét vagy elektromos kisautót szeretett volna venni jutányos áron, de aztán semmit nem kaptak a pénzükért. Népszerűek voltak a mobiltelefon-hirdetések is, de babakocsi, kerékpár, parfüm, plüssjáték és gyermekmotor is szerepelt a „kínálatban”.

A meggyanúsított férfi kétmillió forintot meghaladó összeggel károsította meg „ügyfeleit”.

Kollégáink befejezték az eljárást, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert