Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 20, 19:34

Visszatekintés – Kolozsvári Aténa

  • Közzétéve Sport hírek

Alighanem példaképe lesz Kolozsvári Aténa azoknak az általános és középiskolás fiataloknak, akik ha elolvassák az alábbi sorokat, megismerhetik sikeres amatőr sportolói karrierjét. S nem mellesleg kimagasló tanulmányi munkáját is, amelyek eredményeképpen 2023 szeptemberétől megkezdte egyetemi tanulmányait az ELTE Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számvitel szakán.

athena

Aténa 2016 januárjától kezdve készült együtt Dr. Pintye Zoltán és Orosz Miklós szakmai irányításával az úszóversenyeken való eredményes szereplésre. Az edzői útmutatások révén fokozatosan fejlődött nemcsak a gyorsúszás terén, hanem a másik három úszásnemben is, miután megtanulta azokat. Kitartásának és szorgalmának köszönhetően tizenötször ért el dobogós helyezést a megyei diákolimpiákon, ezek közül kilencszer végzett első helyen.

Atenad

Ezek alapján aranyérmesként több tanévben is országos döntőbe jutott, ahol eredményesen képviselte aktuális iskoláit és közvetve lakóhelyét is. 2016-ban – pár hónappal az új szakmai iránymutatásokat követően – Miskolcon Magyarország diákolimpiai bajnoka címet nyert, majd 2019-ben a Győrben megrendezett országos úszó diákolimpia döntőjében egyéni 3. helyezést ért el 100 méter gyorsúszásban. Ugyanitt a 4x100 méteres leány gyorsváltó tagjaként pedig országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett.

Atenaf

Ezeknek az eredményeknek is köszönhetően 2017 decemberében Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Jó tanulója – Jó sportolója kitüntetésben részesült, 2020 júniusában Magyarország Jó tanulója, Jó sportolója címet adományozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, elismerve eredményes tanulmányi munkáját és kimagasló sportteljesítményét.

Atenab

A sikeres diákolimpiai szereplések és az azok mellett elért kitűnő tanulmányi eredmények a következő tanévekben sem maradtak el, így 2023 júniusában kimagasló tanulmányi és sportteljesítményéért Magyarország tehetsége 2022 címet érdemelte ki.

athenae.jpg

A felsorolt eredmények mellett az edzéseken végzett áldozatos és kitartó munka következtében több száz érmet szerzett rangos egyei és megyén kívüli versenyeken is. Tette mindezt szerényen és alázatosan úgy, hogy mellette sohasem hanyagolta tanulmányi teendőit.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

Az Eötvös József Általános Iskola és AMI, majd a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulójaként példát mutatott társainak szorgalom és kitartás terén, igazolva, hogy sok áldozat és lemondás révén ugyan, de sikeresen össze lehet egyeztetni a tanulást és a sportot. Gimnáziumi évei alatt tudatosan készült a felsőfokú tanulmányaira: német és angol nyelvből B2 komplex nyelvvizsgát megszerzése mellett jeles, majd tizedik osztálytól kezdve kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetett.

Atenac

Tanulmányi versenyeken is rendszeresen megmérette magát, amelyek közül kiemelkedő eredményt ért el csapattársaival a Budapesti Corvinus Egyetem által meghirdetett IX. JÉG Középiskolai Versenyen, ahol a tíz csapat részvételével megrendezett döntőben egy igen erős mezőnyben országos 3. helyezést szereztek. Tanulmányi és sporttevékenysége elismeréseként tizenegyedikes diákként kiérdemelte a gimnázium legmagasabb kitüntetését, a Rákóczi-plakettet. Ezzel is megerősítette és kiteljesítette azt a tényt, hogy három évvel korábban, az általános iskola végzőseként elnyert Jó sportoló kupa méltó kezekbe került.

A fentiek alapján összességében helytálló tehát az a megállapítás, hogy Aténa tanulmányi és sportteljesítménye, valamint szerény és szeretetreméltó személyisége alapján követendő példa minden fiatal számára.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert