Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 20, 19:34

Ismét bajnokin pattog a labda Nyírmadán

  • Közzétéve Sport hírek

Szívszorító érzés volt megyénk labdarúgásának szimpatizánsai számára szembesülni azzal, amikor néhány éve eltűnt a megyei focitérképről Nyírmada focija.

madaaSelyem Erik szépítő gólja a Vaja elleni felkészülési mérkőzésen

1922. óta szerepelt a különböző osztályokban a település labdarúgó csapata, éveken át volt az NB. III.-as mezőnynek is meghatározó együttese, s mindig imádták a labdarúgást a Nyírmadaiak. Gondoljunk bele, hogy mekkora hiányérzetet generálhatott a foci megszűnése a helyi kötődésű focikedvelők körében, akik valószínűleg igazából soha nem tudtak belenyugodni abba, hogy Nyírmadán nincs csapat, nincsenek bajnoki meccsek, ahol pattogna a labda hétvégenként…….

Futótűzként terjedt annak a híre a városban, hogy derék helybeli sportbarátok összefogtak, s azon dolgoztak, hogy ez az áldatlan állapot megszűnhessen ! S természetesen mi is nagy örömmel oszthatjuk meg a hírt, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Labdarúgó Bajnokság III. Osztályában, a 2024/25.-ös bajnoki évadban ismét ott lesz a Nyírmadai ISE csapata.

madabKorábban ezrek voltak kíváncsiak a mérkőzésekre, a Vaja elleni felkészülési mérkőzésre "csak" közel háromszáz ember jött ki.

„Hosszas szervező, előkészítő munka van amögött, hogy szeretett városunkban, ismét bajnoki mérkőzéseken fog pattogni a labda!” - Makai István vezetőségi tag számolt erről be nekünk. – „Először ismét létrejött egy olyan stáb amelyik felvállalta a szervező munkát, s újjáalakítottuk a vezetőségét a 102 éves Egyesületünknek, majd nekivágtunk a játékostoborzó tevékenységnek.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

Büszkén jelenthetjük ki, hogy abszolút többségben vannak a keretünkben a helyi kötődésű játékosok, velük képzeljük el Nyírmada labdarúgásának a jövőjét, azaz ez tudatos koncepció volt a részünkről ! Olyan fiatal labdarúgók fogják ismét hazai pályán rúgni a labdát, akik az utóbbi időszakban más egyesületek igazolt játékosai voltak, s lesz néhány rutinos, sok nagy csatát megélt labdarúgó is, akik már nem játszottak, de a hívó szóra segítenek, s újrakezdik a focit. Volt némi teendőnk a tárgyi feltételek megteremtése, megalapozása terén is, de ki merem jelenteni, hogy a pályánk, az infrastruktúránk, a megyei III. Osztályban az egyik legnívósabb lesz. Örömünkre szolgál, s erősít Bennünket a napi munkánkban, hogy igazi focilázat érzünk a városban, amit igazol az előkészületi mérkőzéseink nézőszáma is!

A szakmai munka irányítását, Kolozsi Zsoltra bíztuk, aki iránt teljes a bizalmunk. Nem akarunk egyenlőre nagyobb terheket rakni a srácok vállára, azt kérjük, hogy élvezzék a focit, szeretnénk ha kialakulna egy jó közösség, ahol a szurkolók és a játékosok között is megfelelő lenne az összhang. S aztán a következő szezonra, természetesen már merészebb célkitűzéseink is lehetnének !”

Nyírmadán tehát újból fociláz van, a drukkereknek igazi boldogságot jelent, hogy ismét bajnoki meccseket láthatnak a helyi labdarúgó pályán, s mindenki bizakodóan tekint a jövő elé, hiszen ahol ennyire szeretik a focit, s ilyen összefogás alakult ki az újrakezdés érdekében, ott idővel merészebb célkitűzésekről is nyugodtan lehet álmodozni.   

Papp Attila /PAPSI/

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert