Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Aug 20, 7:19

Kenyérsütés házilag jénaiban vagy vaslábasban a tűzhely sütőjében

Olgi nagyi a A Három Határ Hírei oldalt kedvelő ismerőseid csoportunkba ezt a fotót, és mellé a receptet.

kenyer2

A kenyér sütésének praktikáját már kevesen ismerik! Olgi nagyi így csinálja a sütőjében a kenyeret:

- Fél kilogramm liszt, ebből három evőkanál rétes,1.dl tel 2.5 dl víz,1 kk sikér, pici cukor, 1 ek olaj, 20 dkg saját készítésű madre kovász(élesztő nélküli) 2 tk só.
- Gyúrás, háromszor hajtogatás, közben félórát pihen. Majd formázás után egy jénaiban kél, kb 3 órát, a meleg konyhában.

kenyer1
 
- 250 fokon 10 perc fedővel, 200 fokon 35 perc fedő nélkül, gőzös sütőben.
 
Vaslábasban kerekre, jénaiban vekni formában sütöm, hetente egy kenyér készül.

kenyer

 

MK OSP statik ADS 700x700 0801

Helyi reklám, kattintson a képre!!
Már Sushi is kapható az Európai-Kínai ételek éttermében
Vásárosnaményban a Rákóczi park oldalában
a Polgármesteri Hivatallal szemben! 

szusid