MK NemzKonz ADS 1200x150px 1122

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Feb 21, 12:49

Kenyérsütés házilag jénaiban vagy vaslábasban a tűzhely sütőjében

Olgi nagyi a A Három Határ Hírei oldalt kedvelő ismerőseid csoportunkba ezt a fotót, és mellé a receptet.

kenyer2

A kenyér sütésének praktikáját már kevesen ismerik! Olgi nagyi így csinálja a sütőjében a kenyeret:

- Fél kilogramm liszt, ebből három evőkanál rétes,1.dl tel 2.5 dl víz,1 kk sikér, pici cukor, 1 ek olaj, 20 dkg saját készítésű madre kovász(élesztő nélküli) 2 tk só.
- Gyúrás, háromszor hajtogatás, közben félórát pihen. Majd formázás után egy jénaiban kél, kb 3 órát, a meleg konyhában.

kenyer1
 
- 250 fokon 10 perc fedővel, 200 fokon 35 perc fedő nélkül, gőzös sütőben.
 
Vaslábasban kerekre, jénaiban vekni formában sütöm, hetente egy kenyér készül.

kenyer

 

További információ!

Helyi reklám!

Szeretettel várjuk minden kedves meglévő és új vendégeinket Vásárosnaményban a régi ABC mellett található kínai éttermünkben.

pizza