Kenyérsütés házilag jénaiban vagy vaslábasban a tűzhely sütőjében
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
Olgi nagyi a A Három Határ Hírei oldalt kedvelő ismerőseid csoportunkba ezt a fotót, és mellé a receptet.
A kenyér sütésének praktikáját már kevesen ismerik! Olgi nagyi így csinálja a sütőjében a kenyeret:
- Fél kilogramm liszt, ebből három evőkanál rétes,1.dl tel 2.5 dl víz,1 kk sikér, pici cukor, 1 ek olaj, 20 dkg saját készítésű madre kovász(élesztő nélküli) 2 tk só.
- Gyúrás, háromszor hajtogatás, közben félórát pihen. Majd formázás után egy jénaiban kél, kb 3 órát, a meleg konyhában.
- 250 fokon 10 perc fedővel, 200 fokon 35 perc fedő nélkül, gőzös sütőben.
Vaslábasban kerekre, jénaiban vekni formában sütöm, hetente egy kenyér készül.