MK voks2025 1200x150 0401

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 May 23, 5:29

Olgi nagyi receptjei: Apró káposzta, gerslivel.

 Szabolcsban  a töltött káposzta a hagyományos, de készült régebben apró káposzta is. 
A mezőről hazatérő asszonyok gyorsan elkészültek vele. 
Nem kellett tekergetni, mint a töltött káposztát.
A padláson volt jó kis füstölt hús és kolbász.
A zsíros kannák sem voltak üresek.
A többi, meg megtermett a kertben.
 A gersliért kellett csak a boltba menni.
Nálam így készül.
 1 nagy fej vörös hagyma
 4 gerezd fokhagyma
1  db paprika
közepes fej káposzta
 1,5 csésze gersli
 2 dl paradicsom
 1 ek piros paprika
 fél csésze kukorica kása
 só, bors
füstölt kolbász és tarja
A  kockára vágott hagymát,paprikát olajban megpirítom.
Felöntöm kevés vízzel, rá a piros paprika.
A felkockázott füstölt húst, karikázott kolbászt ebben a lében kicsit előfőzöm.
 
A laskára vágott káposztát,kukorica kását hozzá adom.
Annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje.
 
A vége felé kerül bele a gersli, kell vagy 10 perc amíg  csak a tetején fő. 
 
Majd bele keverem és jól átfőzöm.
A végén öntöm rá a paradicsomot.
Nálam egy mély vaslábasban főtt. 
 
A hőt lekapcsolva, egy abrosszal még letakarva érnek össze az ízek.
Rizzsel is készíthető.
Laktató, finom egy tál étel.
Fogyaszthatjuk tejföllel is.
 

További információ!

 

MK NemzKonz ADS 700x700px 1122

Helyi reklám!
Márokpapiban Szakács Csabáék várják a boltba a vásárlókat, a sörözőbe pedig a kikapcsolódni vágyókat.
A fagyizóban finom csavaros krémfagyit kínálnak és a gyerekeket saját játszótér is várja.