MK voks2025 II ADS 1200x150 0530

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Jun 5, 21:09

Japán birsalmasajt recept

japan birsalmasajt

A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavaszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs.

Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a kukában, vagy a komposztdombon végezték.

Idén gondoltam, hogy az interneten utánanézek, és láss csodát, a gyümölcs ehető!

Gyorsan még mielőtt lehullt volna, leszüreteltem, és elkészítettem a sajtot belőle. A pép akkor jó, ha egy kiskanállal a tányérra szedve, 5 percen belül megdermed.

Az íze egy kicsit savanykásabb, mint az igazi birsalmáé, ha valaki édesszájú, akkor több cukrot is tehet bele.

Hozzávalók / 10 adag
    3 kg birs (japán )
    1 kg cukor (kristály)
    2 csomag vaníliás cukor
    4 marék dió

Elkészítés
A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kiskockákra szeleteljük.
Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és kb. 10 percig forralunk, kevergetve.
A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm-er vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.

japanbirsfaagjapan birs 3

Forrás: nosalty.hu

További információ!

 

MK voks2025 II ADS 700x700 0530

Helyi reklám!
Márokpapiban Szakács Csabáék várják a boltba a vásárlókat, a sörözőbe pedig a kikapcsolódni vágyókat.
A fagyizóban finom csavaros krémfagyit kínálnak és a gyerekeket saját játszótér is várja.