Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 21, 5:56

Napégés esetén Aloe vera 1. rész

  • Közzétéve Életmód

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, okleveles gyógynövény alkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimmel a természet kincsével, a gyógynövényekkel történő lehetséges kezelésekről írok.

nepegesfotó: femina.hu

Megérkezett a jó idő és szeretnénk minél előbb egészséges barna színű bőrt magunknak. A magas UV sugárzás hatására, bőrünk már 10 perc napozás alatt is leéghet, ha nem védjük megfelelően. Ha megtörténi a baj először egy hideg zuhannyal (25 oC fok körüli) hűtsük bőrünket és pótoljuk szervezetünk folyadék utánpótlását.

Gyógynövényekkel hűsíteni, nyugtatni tudjuk a bőrünket napégés esetén. Egyik gyógynövényünk az Aoe vera, (Aloe barbadensis).

Az Aloe vera friss levelében található gél poliszacharidokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. A levél két oldalán található tüskés részt el lehet késsel távolítani, majd a levelet szétnyitva a benne található gélt a megégett felületre kenni. Ez csökkenti a bőrfelület gyulladását, antibakteriális hatása miatt fertőtleníti, hidratálja a bőrfelszínt, továbbá immunstimuláns hatású. Megszáradva a bőrfelszínen természetes védőréteget képez. Felgyorsítja a bőrgyógyulást sejtregeneráló képessége miatt.

A napégés súlyos problémát okozhat, mivel genetikai elváltozás is létrejöhet. Ezért is nagyon fontos az Aloe vera növény sejtosztódási folyamatokat lassító tulajdonsága.

A megégett bőrünket fontos hogy belsőleg is kezeljük. Ennek egyik módja a táplálkozás. A bogyós gyümölcsök fogyasztásával, ilyen például a ribizli, a málna, áfonya, meggy, felléphetünk a szabadgyökök kialakulásával szemben.

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TERMÉSZETES EGÉSZSÉG! Bacsikné Szigeti Gabriella okleveles gyógynövény alkalmazási szakember, fitoterapeuta

 

 

 

kert