Szőlőtermesztés Olcsván
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Életmód
Ha nem talál a bevásárlóközpontok polcain olcsvai bort (nem tévesztendő össze a tolcsvai borral) nem véletlen, hiszen a szatmári községben a szőlőt a borosgazda csak saját felhasználásra gondozta, a termésből készült bort csupán helyi rendezvényeken, esküvőkön, disznóöléseken kínálták a vendégeknek.
Az egykori fehérgyarmati központú Szamos TV egy sorozat keretében 2002-ben eljutott Olcsvára is, ahol a Szamos-háti gazdát, a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Kósa Árpádot kérdezték az olcsvai száraz borok készítésének titkáról.
A 20 éves felvételt a Fehérgyarmati Városi Televízió szerkesztője Bíró Tibor bányászta elő, digitalizálta és töltötte fel az internetre: