Így hámozd meg a gránátalmát egyszerűen
- Írta: sobors.hu
- Közzétéve Érdekességek
A gránátalma bármennyire is finom és egészséges, a hámozása sokaknak inkább rémálom, mint élvezet. Azonban van egy trükk, amivel elkerülheted, hogy a konyha úgy nézzen ki, mint egy bűnügyi helyszín.

Mielőtt nekiállsz a gránátalma pucolásának, fontos, hogy legyen nálad egy éles kés, egy mélyebb tányér vagy tál és egy fakanál, a gyümölcs külső héja pedig legyen száraz.
A késsel először vágd le óvatosan a gránátalma tetejét, hogy előbukkanjanak alóla a magvakat rejtő hártyás gerezdek. Ezután vágd be a héjat a már láthatóvá vált gerezdek rajzolata mentén, úgy, mintha csak egy narancsot pucolnál.
Ha ezzel megvagy, tedd le a kést, fordítsd fejre a gránátalmát, és két kézzel kezdd el óvatosan gerezdjeire nyitni a bevágások mentén. Ha néztél valaha Stranger Things-et, tudod, hogy mit kell elképzelni. Ezzel a módszerrel fröcsögés nélkül ki tudod bontani a gyümölcsöt.
Amint megvagy, a tányér vagy tál fölött egy fakanál segítségével ütögesd ki a héjból a szemeket. Ha így csinálod, a pult szinte cseppmentes marad, a rubinvörös magvak pedig mind a tányérodon landolnak.




