Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 22, 19:20

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartottak Kisvárdán a tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Pénteken, megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdán, a GE Hungary Kft. telephelyén.

DSC 3041

A gyakorlaton a kisvárdai, záhonyi és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vettek részt a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása alatt. A feltételezés szerint, a létesítmény gyártócsarnokában az izzók töltéséhez felhasznált egyik foszfint tartalmazó palack szelepe meghibásodott és az abban tárolt gáz szivárogni kezdett. A tartály közelében dolgozó egyik alkalmazott rosszul lett és összeesett. A további meghibásodások következtében a kiáramló gáz belobbant és begyújtotta a mellette lévő lapítógépet és az ott tárolt papírhulladékot is.

DSC 3050

A gyakorlaton résztvevő egységek a kiérkezést követően felvették a kapcsolatot a helyi szakemberrel, intézkedtek a közművek kizárásáról. Támadó és védő sugarakat szereltek, ezzel párhuzamosan a mentési csoport tagjai a csarnokot átvizsgálták és a bent rekedt dolgozót kimentették.

DSC 3071

A megyei ellenőrző gyakorlatot Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő megfelelőre értékelte. A gyakorlat célja, a tűzoltás-taktikai szakutasításban leírtak gyakorlati alkalmazásának, a szakfelszerelések kezelésének, valamint a veszélyes anyag jelenlétében történő beavatkozás gyakorlása volt.

DSC 3085DSC 3090DSC 3106DSC 3144 1

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, KMSZ

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert