Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 22, 20:33

Gyertyagyújtással emlékeztek meg Csepely Zsigmond tű. dandártábornokról

  • Közzétéve Helyi hírek

Péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya koszorúzással és közös gyertyagyújtással emlékezett meg Csepely Zsigmond tű. dandártábornokról, a Cégénydányádi Köztemetőben.

IMG 0046

Egy éve annak, hogy tragikus hirtelenséggel, váratlanul meghalt Csepely Zsigmond tű. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhai igazgatója, aki 45. életévében rövid, súlyos betegség következtében, 2015. június 24-én távozott közülünk.

IMG 0049

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhai igazgatóját tűzoltói tiszteletadás mellett református szertartás szerint 2015. július másodikán helyezték végső nyugalomra lakóhelye, Cégénydányád temetőjében.

IMG 0055

 

Péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, egykori beosztottak koszorúzással és közös gyertyagyújtással emlékeztek az egykori vezetőre, végső nyughelyén, a Cégénydányádi temetőben.

IMG 0058

 

Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő mondott emlékező beszédet. „Egy éve már, hogy minden igét t-vel kell mondani. Jött, látott, irányított, vezetett, küzdött, harcolt és élt. A jövő idő egyszer és mindenkorra törölve. Nem fog velünk lenni, nem lesz tovább vezetőnk, se apa, se barát, se kolléga. Nem fog minket szárnyai alá venni, nem lesz gondos igazgató, igaz tábornok. És nem fog velünk megöregedni, nem élhet még húsz, harminc, negyven évig. Nem látjuk öregnek, aki barázdás arcú, gyér hajú. Ő örökké fiatal marad. Ami ő volt, az bennünk él tovább, amik mi voltunk őbenne, azt elvitte. Elvitte mindazt, amit egyedül ő tudhatott rólunk. Mi is meghaltunk egy kicsit.”

IMG 0084

Nyugodj békében Dandártábornok Úr!

IMG 0086

IMG 0067IMG 0075IMG 0080

 

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert