Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 18:43

Sokat ártottak a térség turizmusának, az itt élő embereknek a naményi szennyvíztelepről szóló rémhírek

  • Közzétéve Helyi hírek

A Vásárosnaményi Szennyvíztelep működésével kapcsolatban Filep Sándor a város polgármestere 2016. július 18.-án sajtóközleményben cáfolta a belföldi sajtóban megjelent híreszteléseket. A mai napon polgármester úr a következő nyilatkozatot juttatta el hozzánk:

1

"Az önkormányzat eddig sem volt tétlen ezen a téren sem. 

Július 25-én 14.00 órától egyeztetésen vettünk részt az érintett szervezetekkel. Valamennyien a megoldást keressük, tudván azt persze, hogy mára már egy politikai síkra terelt ügyről van szó.

2

A végleges megoldás az, hogy pályázati forrásból egy új szennyvíztisztító telep épüljön ( kb. 1 milliárd forint ). Ezen a héten információink szerint ez a folyamat felgyorsult.

Nyilván addig - a csatolt valós mérési eredmények által BIZONYÍTOTTAN, egy komponens kivételével megfelelve - a jogszabályi határértékeket, az üzemeltető TRV Zrt. továbbra is fenntartja. A mai személyes bejáráson tapasztaltuk, hogy mindent megtesznek a cég szakemberei a megfelelő vízminőségért, annak javításáért, a tisztítási hatékonyság fenntartásáért.

3

Mai bejárásunk és víz-mintavételünk alátámasztja a korábbi jegyzőkönyvek eredményeit. Az elhangzottak túlzóak, hiszen nem lehet a két eredmény között 30-40 szeres különbség...Fontos hangsúlyozni, hogy mi a mintát a  hivatalos mérési helyen, a szennyvíztelepi kifolyónál vettük.

Ezúton felhívom a tisztelt sajtó és az érintett politikusok figyelmét arra, hogy az elmúlt időszakban tett, megfelelő bizonyítékokkal alá nem támasztott mondataikkal sokat ártottak a térség turizmusának, az itt élő embereknek."

Filep Sándor polgármester

2016.07.12. page 001

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert