Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 21:16

Szirénázó mentőautó a Tiszaadonyi Kecskesajt Fesztiválon - A mentősök tartottak bemutatót

  • Közzétéve Helyi hírek

Az elmúlt vasárnap a Tiszaadonyi Kecskesajt Fesztivál programját hangos szirénaszó törte meg.

mento adony003

Ezúttal azonban nem történt semmilyen tragédia, hanem a tiszaadonyi és vásárosnaményi bajtársakkal közösen egy bemutatót tartottunk. A bemutató célja az volt, hogy közelebb hozza az embereket a Mentőszolgálat munkájához, és megismertessük őket az elsősegélynyújtás fontosságával.

mento adony001

Az érdeklők láthattak egy újraélesztést, amit egy laikus kezdett el és tőle vették át az ellátást a közben helyszínre érkező mentők, majd egy olyan beteg ellátásának menetét is megismerhették, akinek balesetből származó sérülései voltak.

mento adony006

Mindkét esetben nagy hangsúlyt fektettünk az ellátás mentők érkezése előtti idejére, mert úgy gondoljuk, hogy fontos tudatosítani az emberekben, hogy ha baj van ne csak mentőt tudjanak hívni, hanem tevőlegesen is tudjanak segíteni a bajbajutottnak.

mento adony008

A bemutató után arra is volt lehetőség, hogy a mentőautó belsejével, illetve az eszközeinkkel megismerkedhessenek a felnőttek és a gyerekek is. Örülünk, hogy helyi önkormányzat biztosította nekünk a fesztiválon való részvétel lehetőségét.

mento adony009

A következő program, amin várhatóan bajtársaimmal részt fogunk venni a 2016. szeptember 22-én tartandó Autómentes Nap lesz Vásárosnaményban. Erre a napra a társszervekkel együtt készülünk, egy nagy balesetszimulációs bemutatóval, és egész nap szeretnénk elsősegély oktatásokat, illetve eszközbemutatókat tartani.

Szeretnénk elérni, hogy egyre több ember tudjon és merjen elsősegélyt nyújtani a bajba jutott embertársainak.

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kántor Tímea, mentőtiszt

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert