Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 20, 12:16

Pusztadobosi vendégek Salánkon a Szent Mihály emléknapi búcsúban

  • Közzétéve Helyi hírek

Idén tizenhetedik alkalommal gyalog érkeznek a máriapócsi kegyhelyre a kárpátaljai görög katolikusok, köztük a salánki zarándokok. Már hagyománnyá vált, hogy pusztadobosiak szállást és vacsorát biztosítanak nekik családoknál és az általános iskolában.

salank

Az elmúlt évek alatt szoros kapcsolat alakult ki a két település Salánk és Pusztadobos között, ennek köszönhető a meghívás a salánki búcsúra. A salánkiak így szerették volna kifejezni a pusztadobosiak iránti hálájukat és szeretetét, mi pedig örömmel fogadtunk a meghívást.

salank1

A Szent Mihály arkangyal emléknapján megtartott búcsúban egy csodálatos liturgiában és körmenetben vettünk részt, lelkileg feltöltődve tértünk haza.

A Rákóczi - emlékparkban megkoszorúztunk Szent István király és II. Rákóczi Ferenc szobrát valamint a sztálinizmus áldozatainak emléktábláját. Az 1956-os emlékparkban pedig elhelyeztük az emlék koszorúját a forradalom hőseinek emlékművénél.

salank2

Nagyon szépen köszönjük Csirpák József atyának, Aljohin Viktor Salánk polgármesterének és a kedves salánki híveknek a szívélyes fogadtatást és vendéglátást, valamint Dani Attila községünk polgármesterének, hogy támogatta zarándokutunkat!

Jurkinya Krisztina

salank3salank4salank6salank7

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert