Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

Beavatkozások Györtelken, Ilknél, Nyíregyházán, Nyírbátorban és Baktalórántházánál - a tűzoltók hírei

  • Közzétéve Helyi hírek

Az alábbi tűzoltói beavatkozások történtek hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

ilka

Teljes terjedelmében égett egy lakatlan víkendház Nyírbátor külterületén, a Nagyhegyi dűlőnél. A tizennyolc négyzetméteres ingatlanban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kommunális hulladékot égettek tegnap egy győrteleki, Sport utcai lakóház kertjében, ám a lángok átterjedtek a szomszédos kertre és hatszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A nyíregyházi Csonkás utcában hatszáz négyzetméteren lángolt száraz aljnövényzet, Tiszavasváriban, a Széles utcában ötven négyzetméteren égett gaz és kommunális hulladék. A helyszíneken a mátészalkai hivatásos, a nyíregyházi hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Kitermelt, százötven köbméter akác égett Ilk külterületén vasárnap. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók mellett a kisvárdai, mátészalkai, nyírbátori, baktalórántházi, fehérgyarmati hivatásos tűzoltók oltották a lángokat és védték az akácerdőt az esetleges továbbterjedő lángoktól. A munkálatokat az erős szél nehezítette, az egységek több vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az önkormányzat erőgépekkel segítette a tűzoltók beavatkozását. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Kidőlt fák, lehasadt faágak akadályozták és veszélyeztették a közlekedőket tegnap a nyíregyházi Csemete utcában és a Tiszavasvári úton is, a 41-es számú főúton Baktalórántháza térségében. A helyszíneken a nyíregyházi és nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrészekkel.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert