Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 22, 19:20

Indul a 18. PanyolaFeszt…

  • Közzétéve Helyi hírek

Nádudvar, Beregi kör, Stílusos Vidéki Éttermiség, népmese, népzene, néptánc, fúvósok, orgona, hegedű, harmonika koncertek, Palaj-party a Tiszán, tutajkoncert, szabadtéri mozi, számos kézműves, gyermekprogramok, szatmári ízek, pálinka.

pany

Idén sem unatkoznak vendégeink, akik Panyolára érkeznek. Kiváló előadók, megannyi program varázsolja élvezetessé a négy napos eseményt. Csak néhányat kiemelve…

Csütörtökön a „Nulladik” napon az Uránia Filmszínház jóvoltából ingyenes szabadtéri mozivetítéssel várjuk a látogatókat. Pénteken többek között fellép a legendás Kaláka együttes, a Kacaj zenekar, késő este pedig a Fanfara Complexa biztosít bulihangulatot.

Szombaton reggel az Év Kerékpárútját, a Beregi Kört tekerhetik végig az Örökségtúra szervezésében. Lesz újra Palaj-party a Tiszán: miközben fürdőznek a vendégek, tutajon játszik a Kelet Brass Band. A Fitos Dezső Társulat szombati előadása igazi kulturális csemege lesz a vendégeknek, továbbá remek koncerthangulatot biztosít a Zűrös BandaHeit Lóri és Zenekara és még sokan mások. A tánc sem maradhat el, pénteken fellép a Szatmár Néptáncegyüttes, szombaton Nagyecsedről a Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes és Nádudvar táncosai. Idei különlegességünk továbbá még az is, hogy kiemelt vendégünk Nádudvar.

Bemutatják gazdag népművészetüket, kézműves mesterségeiket, táncukat és gasztronómiájukat. Megismerhetik a fekete kerámia történetét, pásztorételek finomságait ízlelhetik meg vendégeink. Továbbá Panyolán lesz a SVÉT- a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprech László és csapata. Az elismert séf évtizedek óta azon dolgozik, hogy még többen felismerjék a magyar nemzeti értékeinket. Munkássága során mindig is fontosnak tartotta a vidéki vendéglátást, a helyi termelőket, helyi termékeket.

Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület kapta meg idén a vármegyénkből a Sakura-díjat. Az idei PanyolaFeszten a SVÉT tagjai a mátészalkai üzlet helyi termékeiből készítenek kóstolót, ezzel is támogatva Szatmár-Bereg gasztronómiai különlegességeit, helyi termékeit. A településen élők igazi ízkavalkádot kínálnak Szatmár ízeiből.

A gyermekek sem maradnak program nélkül: a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület folyamatosan szórakoztatja a kicsiket, nagyokat. Üljön le egy-egy mesére a Pulyasarokba. A debreceni utcaszínház, a Kuckó Művésztanya igazi vásári komédiába csöppenti az apróságokat. Újra itt lesz a Csupa Csoda Vándorjátszótér interaktív játékaival. Lesz kézműves foglalkozás, számos mesterségbemutató a Pulyasarokban.

Egyházi programokkal is kedveskedünk, OrgonaPont- orgonakoncert hegedűvel, imaséta, komolyzenei koncert Goján Szabolcs harmonikaművésszel. Programjaink a Nemzeti Együttműködési Alap és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg. Folyamatosan kövessék PanyolaFeszt Facebook és a https://panyolafeszt.hu/ weboldalunkat, mindig friss információval látjuk el vendégeinket. Támogatói jegy is kapható, köszönetként egy egyedi tervezésű textil karszalagot adunk. Érezzék jól magukat, várjuk újra, hiszen jelmondatunk: „...mintha hazajönnél”. Ajánló, részletes program és leírás a megadott linkeken található.

Pótor Melinda

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert