Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 1, 13:14

Szász József, Vámosatya polgármestere hét ciklus után letette a tollat

  • Közzétéve Helyi hírek

Szász József, Vámosatya leköszönő polgármestere letette a tollat, amellyel a felelősségvállalást, az elismerést, a beszámolókat írta alá. A testület is elköszönt.

szasz

Így történik ez most minden településen, ahol a megválasztott polgármester személye és a képviselő testület összetétele megváltozik a tavaszi szavazás alapján.

Miért írok pont Szász Józsefről?

Mert keveseknek adatott meg, hogy 7 cikluson át az ő személyében látta a falu a polgármesterét. A nagyjából 700 éves települést 30 éven át gondozta, vezette szeretett polgármestere. Tette ezt jó kedvében, tette ezt családi tragédiában, ahogy azt egy vezetőnek kell.

Legfőbb hivatásának tekintette, hogy idézem: „megőrizzem azokat az értékeket, emlékeket, amelyek Vámosatya múltját és jelenét érintik, valamint eredményesen szolgálják a helyi és a társadalmi környezet működőképességét, az önkormányzat képviselő-testületének értékteremtő és alkotó munkáját.”

1951. 05. 06-án született Vámosatyán. Itt volt általános iskolás is. A középiskolát Vásárosnaményban, további tanulmányait Nyíregyházán és Kecskeméten végezte. Munkaviszonyát a helyi majd később a 3 településből társult mezőgazdasági termelőszövetkezetnél kezdte majd középvezetői és felső vezetői munkakörben folytatta.

A rendszerváltás (1989-90) időszakában, a termelőszövetkezet megszűnését követően társaival Kft-t alakított és 1994. december 11-ig vállalkozóként dolgozott. Élete nagy részében, 52 éven át választott vezetőként dolgozott. 1994 december 14-től napjainkig 7 cikluson át, Vámosatya polgármesterévé választották. Örömmel fogadta a felkérést, a polgármesterség elvállására, mert a település érdekeinek a képviseletét mindennél fontosabbnak tartja. Célja a település működési feltételének a megteremtése, az alapellátási kötelezettségek biztosítása volt úgy, hogy élettapasztalatával, tudásával mindig a település fejlődésének lehető legjobb megoldását találta meg.

Arra törekedett, hogy az utána következő nemzedéknek a kialakított életkörülmények reményt adjanak arra, hogy jövőjüket és számításukat itt találják meg falujukban. Ezért létrehoztak különböző látványtárakat, tájházat, emlékparkokat. Látogatóvá tették a Büdy-várromot.

1976. december 04.-én kötött házasságot Kozák Gyöngyvér Évával aki nyugdíjba vonulásig a barabási Napköziotthonos Óvoda vezető-óvónője volt. Két gyermekük született, akik négy unokával ajándékozták meg szüleiket.

Polgármesteri tisztsége alatt átvehette a vármegye elismeréseként a Lónyay Menyhért kitüntető díjat, a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól a Bereg Mintafaluja címet, majd később őt magát a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki, így ismerve el több évtizedes munkásságát. A község új polgármestere úgy búcsúztatta, hogy családi napot szervezett számára. Aki önzetlenül segítette a községet, az Szász József személyében nem csak egy polgármestert, de egy igaz, jóbarátot is talált.

Tisztelt Polgármester Úr! Egészségben gazdag nyugdíjas éveket és sok örömet, boldogságot kívánok!

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert