Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 7, 7:15

Kinek a feladata letakarítani a sáros utakat?

Ősszel jóval szennyezettebbek az utak, mint az év bármely időszakában. A sárfelhordás gyakran bosszúságot okoz a sofőröknek.

sarfelhordas

Ősszel gyakran meggyűlik a baja a sofőröknek a sáros, csúszós úttal, ez azonban megelőzhető lenne, ha némileg odafigyelnénk arra, mit viszünk fel, és mit hagyunk magunk után az úttesten. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője a Haon érdeklődésére kifejtette, sárfelhordás egyrészt a betakarítási idény alatti mezőgazdasági művelésektől, másrészt a csapadékos időjárási körülményeknél fordul főleg elő. 

A jogszabály általánosan tiltja a szennyezést, nem tesz különbséget sár, termény, motor- és gázolaj, trágya, úti szemét stb. között. Fontos azonban tudni, hogy szankcionálni, büntetni csak a hatóság tud és ők is csak abban az esetben, ha tetten érik a járművezetőt.

Amennyiben társaságunknak kell például sárfelhordást eltakarítani, akkor a munka nagyságrendjétől függően akár a 100 ezer forintos összeget is elérheti a beavatkozás értéke.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert