Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 16, 6:36

10 éves Áldás Tornyospálcán

  • Közzétéve Helyi hírek

Az Áldás Református Óvoda 10 éve, 2014. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit az ide jelentkező gyermekek számára. Az óvoda fenntartója a Tornyospálcai Református Egyházközség. Azóta az intézmény hat tagintézménnyel bővült. Csütörtökön hálaadó Istentisztelettel ünnepelték a 10 éves fennállást.

aldasa

10 év elteltével több száz gyermek talált menedéket a világ zajától Tornyospálca, Olcsva, Lövőpetri, Jánd, Kisvarsány, Rétközberencs településeken, ahol az óvodai nevelés keresztyén értékeket képvisel és közvetít a gyermekek számára, amely nemcsak a kiemelt tevékenységekben jelenik meg, hanem az óvodai élet minden mozzanatában. A keresztyén nevelési szemléletük középpontjában a szeretet áll.

Az ünnepi Istentiszteleten igét hirdetett a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Fekete Károly református lelkész. Az "alapítástól napjainkig", rövid visszaemlékezést tartott Nt. Szántó József a fenntartó egyházközség lelkésze, majd Dr Veress Bertalan, az egyházkerület tanügyi főtanácsosa mondott beszédet.

Az alkalmon köszöntötte a jelenlévőket Kristóf Ibolya az óvoda igazgatója és dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, majd az Áldás Református Óvoda gyermekei adtak kis műsort a templomban.

Az istentisztelet után az ünnepség a Diakóniai Központban folytatódott, ahol Nt. Koncz Imre esperes mondott pohárköszöntőt, majd szeretetvendéglátásra invitáltak minden vendéget.

Az ünneplésből a tagóvodák gyermekei sem maradtak ki, Szántó József tiszteletes minden oviba 10-es gyertyával díszített tortával kedveskedett a kicsiknek.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert