Sárga túró recept Olgi nagyitól
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Helyi hírek
Felénk Szabolcsban húsvétkor sárga túró is készül. Ha főtt sonka mellé szeretnénk kínálni, 1-2 kanál cukor kerüljön csak bele. Nagyobb létszámú családoknál felénk 30-40 tojásból is készítik....
Hozzávalók: 1 l tej, 10 db tojás, 8 ek cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 2 db fahéjrúd
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjjal felforrósított tejhez, és addig főzzük, keverjük, amíg össze nem kapja, túrószerű nem lesz. Vigyázni kell, mert hamar kifut, és csapkod is!
Állandóan kevergetjük, oda ne kozmáljon. A felszeletelt, áztatott mazsola a végén kerül bele, nálam legalábbis. Aranymazsolát vagy áfonyát használok. Lehet vegyesen is.
A fahéjrudat a végén kivesszük. Ilyenkor már előkészítünk egy gömbölyű tésztaszűrőt, konyharuhával kibélelve egy tál tetején. Ebben fog lecsepegni a tejsavó. Ezt meg lehet inni, nagyon tápláló és ízletes.
A konyharuhát szorosan összekötjük, és kiakasztjuk csepegni. Pár óra múlva összeáll gömbbé, és szeletelhető.
Olgi nagyi kipróbált receptjeit saját fotókkal itt tallhatja: https://bloggeranyo.blogspot.hu/