HM Tartalekos STATIK ADS 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Jul 5, 20:27

Balesetnél segített a pénzügyőr

Több métert zuhant az a fiatal fiú, akit egy autós gázolt el Maklár belterületén. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának egyik pénzügyőre azonnal a segítségére sietett. 

balesetnav

Forgács Péter pénzügyőr őrnagy éppen egy vezetői értekezletről tartott hazafelé, amikor az előtte haladó gépkocsi elütött egy rolleres fiút június 12-én délután. A fiatal kigurult az autós elé, a gázolás következtében a jármú felkapta a levegőbe, majd az úttestre zuhant.

Munkatársunk azonnal az eszméletlen, vérző fiú segítségére sietett és megkezdte az életfunkciók ellenőrzését. Az eszméletlen fiatal fejéből és szájából vér szivárgott, végtagjai rendellenes tartásban voltak, de a keringése és a légzése érzékelhető volt. Kicsivel később eszméletéhez tért, fájdalmai voltak, ezért a pénzügyőr mellette maradt, igyekezett megnyugtatni, majd kérte, hogy lehetőleg ne mozogjon.   

Zoardz

  

A balesetben résztvevő autó utasa azonnal értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik a helyszínre érkezést követően megkezdték a sérült ellátását, majd stabil állapotban mentőhelikopterrel a miskolci kórházba vitték.

A mentőszolgálat tájékoztatása alapján kollégánk segítsége hozzájárult az egészségügyi szakemberek hatékony munkavégzéséhez. A fiú azóta már otthonában lábadozik.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik sérült beteg ellátását támogató, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

 

További információk!

HM Tartalekos STATIK ADS 640x360 v2

 

 

336x280

Reklám a cikkekben 1

Zoardz