Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 1, 13:14

Csalók leveleket küldenek az MVM Next nevében

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak - közölte a cég az MTI-vel kedden.

central

A társaság arra kéri az ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerésére minden szükséges tájékoztatás megtalálható weboldalukon (https://www.mvmnext.hu/Adathalaszat).

A közleményben felhívják a figyelmet arra: egyre több az adathalász üzenet, amelyek sokszor fizetési felszólítással vagy a szolgáltatás kikapcsolásával fenyegetnek, a csalók az érintett személy ijedtségét használják ki, hogy megszerezzék a bankkártyája adatait.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleihez a csalók jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik a hamis online földgázszámla-értesítőket, hogy új földgázszámla készült. A megtévesztő, hamis értesítőkön a bankkártyás befizetés linkkel a csalók a saját oldalukra irányítják az ügyfeleket.

Már az gyanakvásra adhat okot, ha nem a megszokott időszakban érkezik a számlaértesítés. A legfontosabb támpont az e-számla-értesítőkben található direkt fizetési hivatkozás. Az MVM Next által küldött online gázszámla-értesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás felett tartva a kurzort mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg - írták.

Az MVM Next online ügyfélszolgálati oldalán sosem kérik, hogy adják meg bankkártya adataikat, azokat minden esetben csak a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően, gázszámlák esetén a CIB bank felületén szükséges beírni - tették hozzá, kérve, hogy akiben felmerül a gyanú, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa a gyanús mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre, vagy értesítse az ügyfélszolgálatot.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert