Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 20, 9:45

Milák Kristóf aranyérmes 100 méteres pillangóúszásban

Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méteres pillangóúszásban szombaton a párizsi olimpián.

kris

A Honvéd 24 éves világklasszisa 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott, megszerezve ezzel önmaga második, a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét.

Milák három évvel ezelőtt Tokióban 200 méter pillangón nyert, 100 méteren Európa-csúccsal volt második, míg a francia fővárosban szerdán a hosszabb távon ugyancsak ezüstérmet szerzett.

A magyar sztár a pénteki előfutamban (50.19 mp), majd a középdöntőben (50.38) is a legjobb időt úszta, így a négyes pályáról várta a rajtot.

Az indítás után elsőnek jött fel, de ezúttal a riválisok jóval gyorsabban kezdtek nála, és csak negyediknek fordult. Ezúttal viszont jól bírta a hajrát, a legjobb, 26.50 másodperces második ötvenet úszta, és 49.90 másodperccel csapott célba.

Milák ezzel a második férfi úszó lett az olimpiák történetében, aki négy érmet nyert pillangóúszásban, ez eddig csak a 23-szoros bajnok amerikai Michael Phelpsnek sikerült, ő nyolcszor állt dobogón. Milák emellett Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás után a harmadik magyar úszó lett, aki két különböző ötkarikás játékokon állhatott fel a dobogó tetejére.

A magyar versenyző ebben a számban élete második legjobb eredményét érte el, ennél jobban csak a tokiói fináléban úszott, amikor 49.68 másodperces Európa-csúcsával második lett az amerikai Caeleb Dressel mögött. Utóbbi most is ott volt a mezőnyben, de nem jutott be a fináléba.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert