Olgi nagyi receptjei: Aktuális a meggyes lepény.
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
TÉSZTA
60 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
4 db tojás,
10 dkg vaj,
5 dkg élesztő,
1 EK tejföl, kevés tej.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük. Közben a meggyet kimagvaljuk.
Korai érésű meggyből készült.

10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük.
A kimagvazott meggyet óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk.
A kimagvazott meggyet óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk.
Forró 180C°-ra előmelegített sütőben, félig megsütjük.A hab, most nem lett olyan magas, okát nem tudom.
Talán a bele csöpögtetett kevés meggylé húzta le.
Mandula is került a tetejére.

Olgi nagyi további receptjei olvashatók itt:
valamint honlapunkkon:haromhatar.hu







