Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Jun 1, 6:20

Görhő - recept Borsodból

A Görhő egy nagyon finom kukoricapogácsa, aminek a receptjét eredetileg Dél-Gömöri hivatkozással találtam. Egyes helyeken Görhének is hívják.

gorho

Egy liternyi kukoricalisztet (nem darát) 10 dekányi zsírral vagy vajjal elmorzsolunk. Ízlés szerint kevés cukrot majd késhegynyi szódabikarbónát, pezsgőt vagy sütőport teszünk bele. Annyi tejjel gyúrjuk össze (kevés tejfelt is teszünk bele), hogy ne legyen túl kemény a tészta, pogácsaként lehessen belőle formázni. Zsírozott tepsibe rakjuk, egymástól távolabb, hogy ne keljenek össze. Forró sütőben sütjük.A képen agyonzselatinozott gyümölcslekvárral kínálják, de szerintem nagyon illik hozzá a jó, Szatmár-Beregi, üstben főzőtt szilvalekvár is.

További információ!

 

Helyi reklám!
Márokpapiban Szakács Csabáék várják a boltba a vásárlókat, a sörözőbe pedig a kikapcsolódni vágyókat.
A fagyizóban finom csavaros krémfagyit kínálnak és a gyerekeket saját játszótér is várja.