Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

Szigeteljünk Xella Multipor ásványi hőszigetelő lappal kívül, belül!

Verhetetlen a szigetelőanyagok között a Xella Multipor ásványi lap, mivel univerzálisan, szinte mindenhol használható, valamint homlokzati és belső szigetelésre, sőt födémek szigetelésére is alkalmas.

szigeteljunkasvanyihoszigetelolappalkivul belul epitoanyag.hu haromhatar.hu

Az épületek hőszigetelése ma már nem kérdés. Környezetünk védelme, az energiahatékonyság miatt a régi építésű házak külső vagy belső szigetelése sem maradhat el. Minél hamarabb hozzáfogunk, annál korábban érezhetjük áldásos hatását: kellemes hőmérsékletű lesz az otthonunk, ráadásul csökkennek a fűtési költségeink.

Röviden a külső szigetelésről

Az épületek hőveszteségének igen nagy hányadát, 35%-át a szigeteletlen vagy rosszul szigetelt homlokzat okozza. A probléma megoldása a hőszigetelés, ami számos kézzelfogható eredménnyel jár: minden évszakban kellemes lesz a lakóklíma elérhető áron, védi a falazatot, nő az ingatlan értéke.

Ha pedig a megfelelő szigetelőanyagot építik be hőszigeteléskor, és szakszerűen történik a szigetelés, nem történik páralecsapódás, nem nedvesednek a falak, elkerülhető a penész és gomba megjelenése.

Dióhéjban a belső szigetelésről

Objektív okok miatt nem mindig valósítható meg a külső, homlokzati szigetelés. Ilyenkor a lakáson belül oldható meg, hogy ne szökjön ki a meleg.

Számos előnye van a szélső falak belső burkolásának, például kevesebb anyag kell hozzá, és az időjárásnak sem vagyunk kiszolgáltatva. Hátránya azonban az, hogy könnyen megindulhat a páralecsapódás és a penészedés, különösen, ha nem szakszerűen és a falazatnak megfelelő anyaggal történik a szigetelés.

Xella Multipor ásványi hőszigetelő lapok

A szigetelőanyagok kiválasztása minden esetben kellő körültekintést igényel, mivel más típusú alkalmas a homlokzatra, és más a lakáson belül. A gyakran hungarocell néven emlegetett EPS, vagyis expandált polisztirol például kültéri alkalmazásra jó, a kőzetgyapot esetében pedig a fal anyaga lehet a döntő. Jó hír, hogy létezik egy univerzálisan, kültérre és beltérre egyaránt alkalmas anyag, az ásványi hőszigetelő lap, ami Multipor márkanéven ismert az építőiparban. Még födém szigetelésére is használható.

Története a pórusbetonnal kezdődött: azt továbbfejlesztve, a pórusok növelésével hozták létre a hőszigetelő lapokat. Ez a porózus anyag kiváló hőszigetelő, könnyű súlyú, nem tartalmaz veszélyes anyagokat, gyártása nyersanyag- és energiamegtakarítással történik.

Miért jó választás Xella Multipor ásványi hőszigetelő lap?

Az energiatakarékosság jegyében külső és belső oldali szigeteléshez egyaránt használhatjuk, mert belső szigeteléskor jó páraáteresztő képessége miatt a hideg pára nem csapódik le. Emellett esztétikus és könnyebben beépíthető.

Új építésű ingatlanokhoz és utólagos szigetelésre egyaránt alkalmas, de nem csak az oldalfalakon, hanem az alulról hűlő födémekhez, mint a nyitott átjárók, folyósók, garázsok, pincék.

Ez a hármas tulajdonság pedig verhetetlenné teszi: nem éghető, víztaszító tulajdonságú, saját, Xella Multipor márkanéven forgalmazott ragasztó habarccsal rendelkezik.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280