Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 29, 21:41

Esti égetők

Most, hogy ránk tört a kánikula, az falusi ember egész nap lehúzott redőnyökkel próbálja megtartani a házban húvöset és ezzel átvészelni a nappali forróságot.

avaregetes

Várja hogy jöjjön a naplemente, kicsit hűsebb levegő amikor átszellőzteti a lakását, hogy a holnapi napot újra át tudja élni, de...

... mindig akad egy vagy több olyan ember a környezetében, akire este jön rá a szemét, száraz avar, vagy ki tudja minek az elégetése. Mert hát nappal kánikulai meleg van, olyankor ne égethet lomot, nehogy leégjen a napon.

Marad az este, a hűs levegő, akkor biztos senkit nem zavar annak a kis lomnak a semlegesítése... kivéve a szomszédokat, és azon házak lakóit, akik pechükre szélirányban laknak ehhez a felelőtlen emberhez képest. 

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

Szóval az illető eléget 2-3 villahegynyi avart, szemetet vagy jó ég tudja hogy mit (amit akár komposztálhatott volna), tönkre téve a környékbeli családok, a szomszédjai estéjét.

Egy kupac avar 6 órás égetése olyan kárt okoz a környezetben, mintha 250 busz 24 órán keresztül folyamatos közlekedne

A kerti hulladék elégetése során is szennyező részecskékkel telik meg a levegő. Egy átlagos kerti tűz, amelyben vegyesen égetnek avart, fűnyesedéket és gallyakat, hatalmas légszennyezést okoz. 

Ezt szabadítja rá a jószomszéd a lakókörnyezetére!

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert