Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 21:16

Értékteremtő honvédelmi program Aranyosapátiban, Aranyosszigeten

  • Közzétéve Helyi hírek

A Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány együttműködésével gazdag programmal folytatódik honvédelmi tábor Aranyosapátiban.

aranyosszigeti037

A honvédelmi akadályverseny elemei a korosztályoknak megfelően kibővítve szolgálták a fiatalok érdeklődését, amelyek közül az íjászat volt a legnépszerűbb, de a legtöbb kacaj a kötélhúzásnál hangzott fel.

aranyosszigeti009

A tábor értékteremtését a vándornyomdász, Novokreszcsenszkov Tamás alapozta meg, akinek segítségével a gyermekek a magas, később a mélynyomás technikáját sajátították el a maguk által készített alkotások segítségével, valamint a fiatalok megismerkedtek a kovácsmesterség alapjaival, amelynek eredményeként szegből díszkardokat készítettek.

aranyosszigeti014

A tábor vendége volt egy napra – Újzéladtól-Mexikóig – a Föld számos pontját sikeresen munkálkodó, Skandináviától Moszkváig  egyetemeken oktató tipográfus, Major Lajos, aki Párizsból érkezett a „nemzet otthonába.” A találkozó alkalmat adott különböző országok életminőségének összehasonlítására, az alkotótáborok szervezésével kapcsolatos információk megbeszélésére, amelynek eredményeként a következő évben az alapítvány meghirdeti a „vándormesterségek találkozóját”.   

aranyosszigeti003

A gyermekek kissé megszeppenve fogadták Iván Jánost, a Veterán Harcművészeti Klub elnökét, akitől a fegyelem, az egymás tisztelete és megbecsülése mellett az önvédelmi fogásokkal ismerkedhettek meg. 

aranyosszigeti017

Nick Ferenc

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert