HM Tartalekos STATIK ADS 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Jul 7, 20:22

Belterületi földutak kaptak szilárd burkolatot Baktalórántházán

  • Közzétéve Helyi hírek

Baktalórántházán az 544/4 és az 544/7 hrsz-ú közutak kaptak szilárd burkolatot és 20 db közparkolót is kiépítettek 69 168 010- Ft európai uniós támogatás segítségével.

baktaa

Baktalórántháza Város Önkormányzatának jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése, a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése.

További célja a fejlesztéssel érintett belterületi útszakaszokon a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Az önkormányzati tulajdonú belterületi, kiszolgáló út korszerűsítése, a lakóúthoz történő csatlakozása. Továbbá a gazdasági-, befektetési környezet infrastrukturális fejlesztése, befektetés ösztönzés, a település lakosságának helyben tartási képességének erősítése.

Zoardz

 A projekt keretében Baktalórántháza város két meglévő földút szilárd burkolattal történő ellátása valósult meg.

Az 544/4 hrsz. út teljes hosszában (265 m) 4 m széllességben kapott szilárd burkolatot, alépítményivel és kiépített padkával. Az út teljes hosszában felújításra-kiépítésre került a csapadékvíz elvezető rendszer.

Az 544/7 hrsz. út, részben burkolt, az 576/3 hrsz. ingatlan előtti földút jelen projekt keretében 4 m szélességű szilárd burkolatot kapott alépítményivel és kiépített padkával, valamint kiépítésre került 20 db parkoló. Az ingatlan szomszédságában nemrég készült el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye és Szatmárnémeti megye által lefedett határon átnyúló térség nemesi életét bemutató interaktív kiállítótér.

A fejlesztéssel érintett utak Baktalórántháza Város szélén a városközponttól 500 méternyire találhatók, Kr1 (Többcélú különleges rekreációs övezetben).

Az 544/4 hrsz. útról közvetlenül megközelíthető a tanuszoda, illetve a fent említett ingatlan, valamint az 544/5 ingatlan, az ingatlanon a közeljövőben 1757/2020 (XI.11.) korm. határozat alapján többfunkciós sportkomplexum létesül. A komplexum tervezett hátsó bejárata közvetlenül megközelíthető az útról.

Az út mentén található az 544/3 hrsz., 5000 m2 -es önkormányzati tulajdonú ingatlan, mely a tervek szerint közösségi-, sport-, rekreációs és szálláshely tevékenység ellátására alkalmas ingatlan ad majd otthont, így a terület egy komplex fejlesztésen esik át, melynek fontos része volt a meglévő földút szilárd burkolattal történő kiépítése.

 

További információk!

HM Tartalekos STATIK ADS 640x360 v2

 

 

336x280

Reklám a cikkekben 1

Zoardz