Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 19, 7:12

30 éve történt - Somló Tamással léptek fel a szatmári gyerekek

  • Közzétéve Helyi hírek

A rendkívül sokszínű Nyírségi Ősz programjában a fényt a tűzijáték jelentette. Hat szatmári kisgyerek életében pedig sokak szerint a fény felé törést. A mátészalkai kis óvodás — Kovács Balázs —, illetve szülei voltak a kovász, akik hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöhetett a Kölyök Band - olvasható a Kelet Magyarország 1994. szeptember 17-i számában.

balazsFotó: Kovács Balázs archivuma

Mátészalka jubileumi ünnepségén, majd több iskolai rendezvényen szerepeltek — augusztusban — sikerrel. A közösséget pedagógusok, szülők, a Szinkron együttes segítette.

A szakmai munka egyértelműen Szabó Attila mátészalkai zenetanáré (a Szinkron-együttes billentyűse). Balogh Ferenc, Kovács Balázs, Lakatos Gábor, Pák Attila és Pénzes Máté mátészalkai alsótagozatosokhoz szeptembertől csatlakozott egy fehér- gyarmati kortársuk Tóth Péter. így együtt hallhatta, láthatta a nyíregyházi stadion közönsége a tűzijátékot követően a Somló Tamás és a Kölyök Band A szerző felvétele fiatal muzsikusokat, akik hatan sincsenek ötvenévesek.

kolok

Minősíti a zenekart, hogy a nap sztárvendége velük együtt adta elő egyik slágerét. Somló Tamás — ő volt a szóló énekese a Kölyök Bandnek — nem udvariasságból gratulált a csapatnak.

Elismeréssel szólt a zenéjükről az Open Doors szakembere, nyíregyházi szereplést, esetleges szponzorálást ajánlva. A Southem-Speciál december 16-ra meghívta a fővárosi E-klub nagy színpadára, a Tankcsapda pedig december 21-én a Petőfi csarnokba várja a szatmári zenészeket.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert