Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 19, 21:30

Megszégyenítés egy szabolcsi iskolában? A rendőrség is nyomoz

  • Közzétéve Helyi hírek

A közösségi médiában futótűzként terjed a hír, miszerint a nyírmeggyesi általános iskolában rendszeresen megszégyenítette diákjait egy pedagógus: volt olyan kisiskolás, akinek alsóneműre kellett vetkőznie a társai előtt.

meggyesFotó: Kelet-Magyarország/Tarnavölgyi Gergely

A Szabolcs Online esetről megkérdezte a Mátészalkai Tankerületi Központot és a vármegyei rendőrkapitányságot is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a szon.hu-t, hogy az ügyben kiskorú veszélyeztetése elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak. Az eljárás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adtak. A tankerülettől egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre, kollégánk viszont a helyszínen van. 

Mondanak róla jót is, rosszat is 

Csütörtök délután három óra előtt értünk a nyírmeggyesi általános iskolához. Még tartott a tanítás, az iskola udvara üres volt, csak a pedagógusok autói sorakoztak egymás mellett, így beléptünk az Arany János Általános Iskola ajtaján - írja a szon.hu. Az intézmény portása azonban megállított bennünket, és látogatásunk hátteréről érdeklődött. Miután elmondtuk neki érkezésünk okát, kitessékelt bennünket, majd felsétált az igazgatói irodába. – Sajnos igazgató úr nincs az épületben, a titkárságon pedig azt mondták, nem tudunk az ügyben nyilatkozni – mondta a középkorú férfi.

Mivel a 16 órai kicsengetésig volt még egy kis idő, autóba ültünk, és a közeli kisbolt felé vettük az irányt. Kissné Tuba Enikő éppen akkor lépett ki a vegyeskereskedés ajtaján. – Nem hallottam az esetről, pedig vannak ismerőseim, akiknek a gyermeke az iskolába jár. De ne haragudjon, sietek a buszhoz – intett búcsút nekünk a huszonkilenc esztendős édesanya, aki édesanyjával és kisgyermekével vásárolt be a helyi boltban.

Természetesen mi is beléptünk az üzletbe. Egy, a neve elhallgatását kérő helybéli elárulta, hogy természetesen hallott az ügyről, és meg is van róla a véleménye. – Mondanak a pedagógusról rosszat is, jót is, az utóbbi van többségben. Úgy hallottam, a pedagógus azt szerette volna elérni, hogy a gyerekek megtanuljanak írni, olvasni, de nem a legjobb eszközhöz folyamodott. De ismétlem, és is csak másodkézből értesültem az ügyről, ami tudtommal már több mint egy éves, csak most kapták föl. 

Hallott az esetről

Mádi Dominik a negyedik osztályba járó kishúgáért érkezett 16 óra előtt pár perccel az iskolához, amikor megszólítottuk. Elmondta, hallott az esetről. – A barátnőm unokahúga, Mirabella is itt tanul, sőt, osztálytársa volt az a kislány, akivel ez az állítólagos eset megtörtént – úgy tudom, azóta ő már nem ide jár – árulta el portálunknak a huszonkét éves fiatalember, majd elköszönt tőlünk, és besietett húgáért az iskolába, ahol információink szerint a mai napig tanít az a pedagógus, aki a hírek szerint rossz magaviseletük miatt alsóneműre vetkőztetett két nyírmeggyesi kisiskolást.

Forrás: szon.hu

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert