Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 4, 15:40

Megtartották az éves minősítő gyakorlataikat az önkéntes tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Megtartották a Demecseri-, a Nagykállói-, a Tyukodi- és a Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesületek éves minősítő gyakorlatait.

mind

Az önállóan beavatkozó szabolcs-szatmár-beregi egyesületek tagjai az elmúlt napokban újra szakmai felügyelet mellett bizonyíthatták rátermettségüket, felkészültségüket.

demecseri minősítő gyakorlat keretében – a feltételezés szerint – egy bútorgyárban elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett. Az ott dolgozók nem tudják eloltani a lángokat, amelyek átterjednek a csarnokban található éghető anyagokra, így jelzik a tüzet a 112-es számon. A kiérkező helyi önkéntes tűzoltó egység feladata volt a gyakorlat keretében a tűzesettel kapcsolatos beavatkozást végrehajtani. 

minc

A folyamatos fejlesztésekről, valamint aktivitásáról is híres ÖTE jelenleg két gépjárműfecskendővel, quaddal, utánfutóval, szivattyúkkal, áramfejlesztőkkel, többféle feszítővágó berendezéssel is rendelkezik.

nagykállói, október elsejei minősítő gyakorlat keretében – a szimuláció szerint – egy általános iskolai kémia szertárban tűz keletkezett, a lángok veszélyeztetik az intézmény többi részét. Az ott dolgozók megpróbálják a tüzet eloltani, ám nem járnak sikerrel, így a központi segélyhívó számon jelentik azt. A káreseményt a nagykállói önkéntes tűzoltóknak kellett felszámolniuk a szakmai szabályok szerint, gyorsan, határozottan.

minb

A több mint 130 éves ÖTE tagjai a lakosság részére évente több alkalommal szakmai és riasztást szemléltető bemutatót tartanak. Terveik között szerepel egy új tűzoltószertár kialakítása.

tyukodi önkéntes tűzoltók egy konzervgyár telephelyére kaptak riasztást. A címkeraktárban keletkezett tűz egy meghibásodott lámpatest miatt. Egy ott dolgozó bent rekedt a füsttel telített épületben, őt is meg kellett menteniük, közben pedig megfékezni a lángokat. A minősítő gyakorlat sikerrel zárult – a tyukodi tűzoltók székhely településük mellett Győrtelek, Kocsord, Ököritófülpös, Rápolt, Pátyod, Porcsalma, Szamosangyalos, Csenger, Csengerújfalu és Ura települések mentő tűzvédelmi képességét növelik két gépjárműfecskendőjükkel. 

mina

Az egyesület az országban az elsők között, még 2014-ben szerezte meg a jogosultságot az önállóan beavatkozói képességre, melyet azóta is folyamatosan fenntartanak rendkívül lelkes és önfeláldozó tagjainak köszönhetően.

A csütörtöki tarpai gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett egy karbantartó műhelyben, amelyben kéziszerszámokat, bútorokat, raklapokat és zsákokat tárolnak. Egy ott dolgozó megpróbálta a tüzet kézi porral oltóval eloltani, ám az épület füsttel telítődött, így nem tudott kijutni. A gyakorlat keretében kiérkező tarpai önkéntes tűzoltók a helyi szakemberrel közösen kizárták az épület közműveit és a sérültet kimenekítették, a tüzet eloltották.

min

Az egyesület Tarpa, Beregdaróc, Beregsurány, Hetefejércse és Márokpapi településekre vonul. 

Az ÖTÉ-k felkészültsége, eszközeiknek, felszereléseiknek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személyek tűzoltás-vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmassága újra igazolódott mindkét gyakorlat keretében.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert